pátek 20. srpna 2010

Jak je v Řecku

    Bála jsem se. Letos poprvé, a to sem,celkem pravidelně, jezdím od třiadevadesátého. Bála jsem se, jestli odletíme, přiletíme, co služby, zásobování…Prostě medializace řecké krize udělala své. Ale vše dopadlo dobře a tak, v klidu domova, mohu hodnotit. S letadly jsme měli spíš kliku, protože stávky byly celé léto a že nebyly zrovna v srpnu, byla spíš náhoda než zklidnění situace. Zpoždění nekomentuji. Řekové (ostrované) ale vůbec nevypadají, že by je krize nějak trápila či že by s ní, nedej bože, chtěli nějak bojovat. Klídek, pohoda, ono to nějak dopadne. Několikrát nám tady třeba přestala téct voda, no co, ona zítra poteče. Totéž bylo s elektřinou (sice nefungující klimatizace byla horší než netekoucí horká voda, ale jak známo, člověk vydrží vše, zejména, jde-li venku teplo a za okny šumí moře). Jídlo mají skvělé, i když například ryby na Zakynthosu vůbec nepodávají. Vymlátili si je dynamitem a teď je ryba na ostrově nedostatkové zboží:-(
   Na jejich frappé a víno také nedám dopustit. Moře bylo úžasně čisté, teplé, klidné, a kolem jeskyní i dokonale modré. Nahlíženo z této stránky, ideální. Z jiných úhlu pohledu už tak ne, ale to jsou úhly pro dovolenou nepodstatné. Mám to tady ráda, ráda sem jezdím, ale žít bych tu nemohla.

   P. S. A vůbec nechápu, že od třiadevadesátého, kdy jsem tady byla poprvé, nedokázali vyměnit kanalizační potrubí. Papír na WC se pořád hází do koše. Fuj. A to jsou v EU už od roku osmdesát jedna.

3 komentáře:

  1. Nad těmi ekl WC papíry jsme meditovali už několikrát. Ono to není jen staré potrubí, ono to platí i v úplně nové postavených hotelech- a tak si myslíme, že je to spíš kvůli čističkám. Ale vadí mi to i po těch 10letech. Ostrovy miluju, ale nesmím si vybavit jejich WCzvyky :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já tedy usoudila, že je to spíš jejich lenost. Prostě to neřeší. Jeden turista tady konstatoval, že kdyby to EU přikázala v Čechách, postavíme se na hlavu a do dvou let bude po úzkých trubkách. Sice to bude předražené a bez vypsaných soutěží, ale bude to.:-(:-) S nimi nehne nic. Prostě maňána. Tedy po jejich : avrijo:-)

    OdpovědětVymazat
  3. jo..tak to si tedy neumím představit..papír s exkremety..vynášejí alespoń koše často???

    OdpovědětVymazat