pondělí 16. března 2020

Online

V podstatě všechny moje současné příspěvky by mohly začít mantrou, nenapadlo by mě, co všechno ještě zažiji. Nenapadlo by mě, že budu někdy učit online. Já osobně pamatuji uhelné prázdniny. Tehdy došlo uhlí, mrzlo jen praštělo a po extrémně teplém Silvestru se rtuť teploměru propadla do mrazivých hlubin a my, děti školou povinné, zůstaly doma. A jednou týdně hezky do školy pro úkoly. Celý leden prázdniny. Pak nebyly ty jarní, abychom to dohnali. 
Sem tam byly i nějaké ty chřipkové, ale to byl vždycky maximálně tak týden, více méně vítaný. Až teď, koronavirové prázdniny. A patrně pěkně dlouhé. Jenže doba je jiná, takže vlastně žádné prázdniny, ale hezky online výuka. Abychom nezvlčili. My i děti, logicky. Zapojila se i ČT, kde, kreativně, UčíTelka:-). A my jedeme ode dneška přes G suite online. A zatím to jde, dobré to je. Jak to ale bude dál, je pořád ve hvězdách. Co maturity, přjímací zkoušky, zápisy do prvních tříd? 
Ale třeba to všechno také půjde online. Celý náš život je nyní online. Jediný problém, který všichni máme, je, že nefunguje náš antivirový program. 

Žádné komentáře:

Okomentovat