pondělí 19. března 2018

Hradní mejdan

Sledovala jsem v televizi veselení partičky kolem staronového pana prezidenta. A měla jsem pocit jakéhosi neurčitého bezčasí, či spíše cesty proti proud času. Šlechta juchá na hradě, poddaní halekají v podhradí, protože nic jiného se jim nedovolí. Pro jistotu se jim ještě všechny brány uzavřou. Následuje jejich rozchod a pohled do sálu přes televizní kamery říká, že teď je to na pět let naše!!!!
 A přicházejí hosté. Vondráčková, Hůlka, David....
    Shodou okolností jsem  tentýž večer viděla díl seriálu Vyprávěl, kde tentýž David jásavě pěje o Poupatech. Třicet let a bujaře se oslavují jiní mocipáni, jen ty pěvci jsou nějak obdobní. A vlastně nejen oni, i ty kulisy se nápadně podobají. Mnozí herci odhazují své masky a začínají vystupovat sami za sebe, respektive v barvách, které již kdysi hájili.
Pravda, do nevstoupíš dvakrát do téže řeky, ale v jedné louži se úplně klidně můžeš vymáchat i několikrát. A| jako bonus k tomu dostaneš pěkně vulgární komentář. Nebo možná i ránu obuškem, jeden dneska nikdy neví. Není totiž mejdan jako mejdan. A to i přes to, že dnes se tomu vznešeně říká párty. Nebo třeba i slavnostní koncert...

3 komentáře:

  1. A lidi mu to pořád s prominutím "žerou".
    Naši opravdu dobří známí a jejich široká rodina volili Zemana. Přes víkend jsme se po delší době viděli, tak jsme s manželem byli zvědaví, zda přece jen není aspoň malá pochybnost o správné volbě. Není, vůbec není. Zeman je pro ně nadále top prezident. Inaugurační projev super, cesta za hledáním čínského poradce normální, demonstrace pro Zemanovi trapné, Mlynář a spol. nevadí, (stejně to jsou novinářské kecy) .... No upřímně ještě včera mi to leželo v hlavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám naprosto stejnou zkušenost v nejbližší rodině - bohužel. Je mi z toho moc smutno.
      Občas si říkám, co by ten člověk na hradě musel udělat, aby prozřeli.

      Vymazat
  2. Tak to by mi také leželo v hlavě. Já tomu vůbec nerozumím, je to úplně jiné myšlení a vnímání světa.

    OdpovědětVymazat