středa 7. prosince 2016

Rozmazlenost

Vždycky, když opouštím Prahu, uvědomím si, jak moc jsme tady rozmazlení.  Mám na mysli automatický dosah všeho: lékaře, obchodů, kultury…..
   Vyrazili jsme totiž nedávno na adventní trh do menšího města u Sázavy. Trh bylo ovšem ve finále velmi silné slovo, šlo o spíš tržík, kde stály dva stánky a jen ve vyměřenou dobu, chvíli v podvečer. Pak se sbalil krám a šlo se domůJ.
V dalším městě zase svítil stromek, ale nic se tam nedělo. Tichý, klidný, adventní večer. Samozřejmě, má to něco do sebe, navíc advent má být o klidu. Takže ano.
Ale na druhou stranu, člověk s tím musí umět pracovat.  V Praze je nyní adventní trh takřka na každém kroku, téměř permanentně, pořád se něco děje. V jakoukoliv denní i noční hodinu.
 Možná i proto zahraniční weby označily Prahu jako město, kterému advent a Vánoce nejvíc sluší. Něco na tom asi bude.

 Pravda, nyní nastává i čas porovnávání, klasické trhy v sousedních metropolích…. Ale na naše venkově musíte hodně plánovat, abyste něco zažili. Což některým rozmazlencům občas vyloudí na tváři vrásky údivu: jak to, že se tu nic neděje? Ale zase je tu klid a to je vlastně luxus největšíJ. Uvidíme, co na to venkov v Rakousích?

Žádné komentáře:

Okomentovat