sobota 10. prosince 2016

Aplikace

Aplikace často řídí náš život. Již jsem se nad tím zde zamýšlela, tehdy to ale mířilo spíš k úsměvnému cíli, respektive k pozitivnímu vyústění. Šlo o aplikace pomáhací, zábavné i praktické, a popravdě řečeno tehdy jsem ani netušila, že legálně existují i aplikace jiné, čímž samozřejmě vůbec nemyslím ty na hraní, které ve finále jen kradou časJ.
Ale je řada jiných mobilních vychytávek, hodně zákeřných. A už to vím. Ze školyL.
 Existuje aplikace, která dokáže telefonovat vaším jménem. Na display příjemce se objeví vaše jméno, jako že voláte vy, zatímco vy třeba v klidu spíte. A zákeřný volající pak může vaším jménem hlásit různé nesmysly. Objevilo se to v souvislosti s takřka trestným činem, takže nepůjdu do detailů. Jsem ale v šoku, rozladěná a nechápající.
 Nerozumím tomu, jak něco takového může být legální. Aplikace je bez problémů stahovatelná. Že děti o následcích svých činů často nepřemýšlí, není nic neobvyklého.
Neobvyklé je podle mě to, že něco takového existuje, nabízí se, operátor to umožní a nikdo v tom nevidí žádný velký problém. Já tedy ano, docela zásadní. Jsem zvědavá, co na to Policie, protože mám dojem, že tady se na hraně zákona pohybujeme.

Ale dneska jeden nikdy neví, všechno je tak uvolněné. … Jenom mně tohle tedy přijde už hodně přes čáruJ

Žádné komentáře:

Okomentovat