sobota 3. ledna 2015

Pětiletka

Už tu jednou byla a rozhodně se neosvědčila. Možná i proto mám za sebou vlastně takovou šestiletku. Blogo šestiletku.  A proto přemýšlím o tom, že všeho moc škodí.
 Prvotní cíl blogu byl propagace tehdy vydané knihy Odnikud nikam. To už je tedy let???
Pak přišly další knihy a blog pozvolna měnil svou tvář. Zda mým knížkám pomohl na cestě za svými čtenáři, nemám úplně detailně zmapované, ale jsem přesvědčena, že minimálně k některým ano. Jenže, nic se nemá přehánět. Z  toho důvodu  mě, asi v rámci novoročních předsevzetí, napadá, že je na čase skončit. Že všechno jednou končí, rozhodně není Nic nového pod sluncem.
Pravda, nebude to asi ze dne na den, přeci jen jde určitou závislost (mojí) a těch se člověk nezbaví mávnutím ruky.  Takže to vidím na postupné omezování, či jinou podobu.
Ale jinak mám pocit, že blog je vyčerpán, vášně jsou vyplýtvány, knihy se rozpouští v moři jiných knih, přichází prostě jiná doba. Uvidíme….
Nechceme dopadnout jako pětiletky:-)
Změna je přeci život


9 komentářů:

  1. Tak to by byla věčná škoda. Chodím sem moc ráda a vždycky se těším na to tvoje ,,moudro s nadhledem,,.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko to mi nedělejte, čtení blogu patří k mým ranním rituálům....tak se přimlouvám aspoň za "občasník" :))

    OdpovědětVymazat
  3. Přidávám se k petici za pokračování ve vašem blogu:-)!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Předsevzetí jsou tu od toho, aby se porušovala ;-) alespoň občas.

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasil s názorem, ze předsevzetí se maji porušovat:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Musíte také brát trošku ohled na mou (a jistě ne jen mou) závislost :-) Ranní kávu bez Vašeho blogu si nějak nedovedu představit. Také někdy bojuju s pocity, že psát blog nebudu, že to přeci nemůže nikoho zajímat, někdy prostě mám pocit, že mě to nějak nenaplňuje. Nakonec vždy pochyby rozeženu. Věřím, že i Váš blog zůstane ve formě občasníku zachován. Moc by mi chyběl. Umíte velmi často vyjádřit mé pocity a názory, jen já je bohužel neumím tak úžasně zformulovat jako Vy.

    OdpovědětVymazat
  7. I já musím konstatovat svou závislost na tomto blogu a vážně je mi líto, že by měl skončit.

    OdpovědětVymazat
  8. :-) To je ale hezkých reakcí. Děkuji velmi pěkně. Potěšilo mě to. Musím také přiznat, že i zviklalo. Nezamýšlela jsem svůj příspěvek jako polemiku, spíš jako novoroční zamyšlení, se kterým si už dlouho pohrávám, jako že všeho moc škodí a že patrně některé lidi svojí každodenností trochu (hodně) štvu. Ale sama mám také určitou závislost a baví mě to, tak nevím. Pan nakladatel mi doporučuje úplně stáhnutí se z veřejného života a založit si kozí farmu. Na čas prý, člověk je pak vzácnější.Jenže na Letné to jde s kozí farmou dost těžko:-). Tak já vlastně ani nevím. Nějakou změnu to chce, jestli tak radikální, jako úplná izolace nevím. Dle rady, že předsevzetí se mají porušovat:-) možná nakonec nebude vůbec nic, ale zatím si myslím, že něco bych chtěla. Jestli občasník, nebo "glosovník" nebo jen "knihovník", nebo vůbec nic, to ještě není jasné. Chvíli ještě ze setrvačnosti po starém, a pak se uvidí....Vám ale moc děkuji, potěšilo mě to. Doopravdy a moc. Hezké dny přeji,zatím ještě denně:-)

    OdpovědětVymazat