pátek 31. října 2014

Halloween

  Tento dýňový svátek nějak zvlášť neprožívám ani nectím, ale ani nezavrhuji. Letos jsme žádnou dýni nedlabali, tak ani ilustrační fotku nemám. Přesto mi dnešek nedá, abych ten anglosaský importovaný svátek nepřipomněla. Možná jako upozornění na to, že se blíží Dušičky, které tedy prožívám mnohem víc. A od Halloweenu už jsou na dohled.
  Ovšem netušila jsem, jak moc jsme si vydlabané dýně v našich končinách oblíbili. Kupříkladu letošní státní svátek byl takovými exponáty přímo přeplněný. A těch strašidel....
Nechce se mi komentovat tak viditelný a bolestivý úpadek, zejména proto, že to nemá smysl. Ryba vždycky smrdí od hlavy 
a to je prostě fakt, halloween nehalloween. 
Jako určitý historický vtípek mi přišel skeč, že mladý Julek Fučík, reinkarnován do kapitalistického režiséra, se také dočkal:-), ale to jen tak na okraj, jak ta historie dokáže být paradoxní. 
Realita byla vskutku Hallowen, takový ten po americku - horový, který mi způsobil poměrně silnou nevolnost a nespavost. Na horory se v podstatě ze zásady nedívám a porucha na úvod mě měla varovat. Nevarovala, dobře mi tak.  
Ale to se rozchodí,(snad), Halloween zmizí v propadlišti dějin, dýně na smetišti, v lepším případě v polévce. Jen ta pachuť se asi hned tak nespláchne. 
Ale je to sešup, to tedy ano. Jako po tobogánu....
Jen jsem zvědavá, kam až lze dopadnout........
  

1 komentář:

  1. Vydlabané dýně a státní svátek.. pobavila jste mě:))
    Dnes jsem četla názor, že prezident přestěhoval Hrad do podhradí, zhruba někam na Císařský ostrov, hned vedle čističky... Smutné a pravdivé to je.

    OdpovědětVymazat