pondělí 24. března 2014

Předjaří v Královské zahradě

Přestože déšť je patrně potřeba, včerejší příděl vody byl značně nepříjemný. Ne snad pro vodu samotnou (ostatně, víkend přinesl Den vody, tedy voda o sobě dala vědět svým svátečním právem:-)), leč doprovodná zima a nevlídno vskutku nekorespondovaly s nedělní pohodou. Bylo tedy nutno vyjít příjemnostem naproti a nějak si to sychravo zpestřit. Květinou nejlépe. Na Hradě právě včera končila výstava tulipánů, (přesněji řečeno váz a tulipánů)
a protože do skleníku neprší, naše kroky vedly právě tam. A zahrada je krásná i v tak hnusném počasí. A co teprve Oranžérie, kde výstava probíhala. Nejsem žádná zahrádkářka, zahradnice už teprve ne. Nemám zelené ruce, květinu většinou jen tiše obdivuji. A tady bylo opravdu co...Květinová nádhera. Zdejší zahradníci opravdu umí:-). I ve studeném dešti to zahřálo na duši:-). 


















































                          Následuje kvizová otázka: Který panovník založil Královskou zahradu?

3 komentáře:

  1. Byl to Fridrich I.v roce 1534. :-) Podle vašich fotek musela být výstava nádherná, a do uplakanéh odpoledne se určitě náramně hodila.

    OdpovědětVymazat
  2. :-) Děkuji.
    Fridrich či spíš Ferdinand to opravdu byl:-). Výstava, tedy asi více jen výstavka, opravdu hezká byla, nemohl to zkazit ani takový nefotograf:-) jako já. Děkuji a hezký týden přeji

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za tu nádhernou reportáž, pouze lituji, že jsem se na tu výstavu nedostala:-( Miluji tulipány:-)))

    OdpovědětVymazat