sobota 12. března 2011

Kalousek je buzerant

   Vždycky mě udiví, jak se nad něčím pozastavujeme a něco nás zase nechá lhostejným. Že je něco shnilého ve státě českém, je zřejmé už dávno. A protože s jídlem roste chuť, objevují se už i veřejné symptomy toho, že výhybka našeho rozhrkaného vlaku nás vede do kolejí policejního státu. Nebo je to už oficiální Kocourkov, protože jak jinak si vysvětlit Kalouskovo prohlášení o odposlechu novinářů? Podle mě tam ty štěnice měl a pak se krapet zalekl. A to, že J. X. Doležal v Reflexu promptně reagoval textem, že Kalousek je buzerant a jí psy, aby to vzápětí po ministrově vzoru dementoval, bylo sice úsměvné, žel k ničemu. Celou událost zakryla policejní akce v ČT. To si jeden připadá jak v americkém filmu. A nám historikům pesimistům to nechtěně evokuje Lidové milice, prodlouženou ruku komunistické vlády. Těžko lze věřit, že podobná akce byla bez posvěcení ministra. Ovšem Saša Vondra jako bývalý chartista (i tomu se nyní těžko věří) je typickou ukázkou síly moci. Co to s člověkem udělá. A jelikož celé toto dění překrývá opravdová katastrofa v Japonsku, dá se očekávat, že se to, jak je v Čechách dobrým zvykem, v tichosti přejde. Ovšem jednou se můžeme probudit a pěkně se divit. Všechno bude úplně jinak. A že se v policejním zkorumpovaném státě žije velmi špatně, netřeba připomínat. Toto by nás lhostejným nechávat asi nemělo.

7 komentářů:

  1. Mně to tedy klidnou rozhodně nenechává..jenže útočí to na můj krevní oběh a to je tak asi všechno...nenapadá mě co dělat..ach jo...

    OdpovědětVymazat
  2. Svět se zbláznil...
    J.X.Doležal -alespoň jsem se trochu zasmála, jinak kauza Kalousek je spíš k pláči...

    OdpovědětVymazat
  3. Tady je pokračování:-) http://www.reflex.cz/clanek/zivot-a-styl/40860/takzvany-kolega-jiri-x-dolezal-zradil.html

    OdpovědětVymazat
  4. Mně na tom štve, tihle pánové nemají žádnou úctu k hodnotám, které sami nebudovali. Jako například státní poklad. Holt, musíme počkat na novou generaci mladých, nezkažených politiků.

    OdpovědětVymazat
  5. To se ale přeci před dvaceti lety už stalo, že přišli noví, kteří říkali, že nejsou jako "oni". Teď nevím, jestli napsat "Skutečně?" nebo "A skutečně!", protože jsou ještě horší.

    OdpovědětVymazat