neděle 27. března 2011

Cena Thálie

Jsou jediná anketa, která mě oslovuje, pravidelně ji sleduji, ba dokonce se na ni i těším. Ne snad, že bych nějak souzněla s Antonínem Procházkou, který tento slavností večer několik let uvádí, spíš naopak. Ale moderátor je pevně dán, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, a to je asi tak všechno, co s tím můžeme udělat. Přesto mám Thálii ráda, je to přeci jedna z devíti antických múz, věnuje se divadlu a to já mám ráda skoro ve všech jeho podobách. Dramatizuji někdy i v životě, tak když mi to prkna, co znamenají svět, legalizují, nemohu toho nevyužít. A na profesionální divadelníky pod patronátem Thálie se vždycky ráda kouknu.
   Včera jsem si ji dopřála ve dvojím vydání. Nejdřív můj oblíbený Tobogán, kde byli jako hosté Květa Fialová,která perlila a skvěle všechny bavila, takže na závěr hosté mohli konstatovat, že se cítí báječně „fialově“. Další hosté byli Johana Gazdíková, Dasha, Marián Vojtko. Zuzana Pokorná, Adéla Pollertová a Richard Ševčík, Michaela Kapustová a Richard Halámek. A mnozí, co přišli do Tobogánu, vskutku večer cenu získali. A Jiřina Bohdalová za celoživotní dílo. Ne, že bych o její ceně pochybovala, to v žádném případě. Jen nevím, co na to Jiřina Jirásková:-(? Obě mají stejné životní jubileum,tak být paní Jirásková, je mi to asi kapku líto. Nicméně večer to byl fajn a navnadil mě na návštěvu divadla. A klidně bych vyjela i mimo Prahu, třeba do Pardubic, Plzně či Hradce Králové, kde jsou skvělé divadelní scény. Nu, sezóna je v plném proudu, divadlo žije a tak, nic není nemožné:-)



4 komentáře:

  1. Paní Květa Fialová se tedy pěkně "odvázala" :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Divadla v Hradci vřele doporučuji :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Toužím po hredckých divadlech. Považuji je za nejlepší v ČR:-)

    OdpovědětVymazat
  4. V tom případě si nenechte ujít mezinárodní festival Divadlo evropských regionů :-) Je to vždy posledních deset dní sezóny, 21. – 30. června, a je to již šestnáctý ročník.

    OdpovědětVymazat