pátek 13. srpna 2010

Pátek třináctého

Pátek třináctého bývá spojován s všelijakými hrůzami,pověrami a horory, já mám ale ten den ráda. A když se navíc celý den cachtáte v moři a pak unaveně poleháváte s lahodnými drinky u hotelového bazénu, nemá vůbec žádnou chybu. Počasí je tady víc než stálé a moře je příjemně klidné. Řekové ale nevypadají, že by měli nějakou krizi. Klídek, pohoda, na všechno dost času. Autobusové spojení moc nefunguje, a taxi si účtuje úplně jinou cenu cestou tam a cestou zpět. Ale kdo by o dovolené řešil takové maličkosti. Večer se zahraje a zazpívá u bazénu, prostě carpe diem

6 komentářů:

  1. Ten já ráda, pátek třináctého :-) Na seznamu mají pěknou černou kočku namísto pejska.

    OdpovědětVymazat
  2. Je s ním nějaký problém? :o)

    OdpovědětVymazat
  3. No, to mi ani nedošlo, možná proto byl u nás pohodový:-)

    OdpovědětVymazat
  4. tak by mě zajímalo, jak pátek 13. ke své špatné pověsti vlastně přišel?? Nevysvětlíš mi to z historického hlediska? :-)
    Já na něj nevěřím, dokonce se mi to docela líbí, ale znám lidi, kteří ruší všechny schůzky a cokoli se stane- je to právě kvůli tomu datu...ehm, i když já si loni zlomila ruku- a bylo to zrovna v pátek 13. :-)) asi na tom opravdu něco bude (když je někdo dřevo, tak ho to neopustí ani v tento den, dalo by se říct,že? ;-) )

    OdpovědětVymazat
  5. Černá kočka na Seznamu mě tedy pobavila, občas jsou opravdu vtipní. A pátek třináctého údajně ke své špatné pověsti přišel ve čtrnáctém století ve Francii, kdy ten den mělo vypuknout tažení (alias středověký monstrproces) na templáře, kteří to ve finále nepřežili. Je-li to tak, na sto procent nevím, ale tahkle to šířím i mezi mládež školou povinnou:-) Tak doufám, že nešířím bludy:-)

    OdpovědětVymazat
  6. tak já ho letos přežila..mám ostatně štěstí i na jiné datumy:-)

    OdpovědětVymazat