úterý 6. října 2009

Taneční v Ungeltu




Podzimní doba přináši krom jiného i taneční kurzy. Občas potkávám v metru vyjukané mladíky v kvádru, kteří evidentně míří za svými prvními tanečními kroky. A nebo také za taneční, vzpomínám na své vlastní taneční,kdy mnozí tanečníci raději postáváli někde s půllitrem, než aby kroužili po parketu v rytmu valčíku. O tom ale psát nechci. Zažila jsem jiný zážitek s tanečním kurzem, a to Šest tanečních hodin v šesti dnech v Ungeltu. Úchvatný, dech beroucí zážitek. Alespoň pro mě. Hrají Chantal Poullain a Oldřich Kaiser a je to dlouhé před dvě a půl hodiny. Ale vůbec mi ten čas dlouhý nepřišel, naopak. Obvykle mám nejradši divadlo bez přestávky a po dvou hodinách už se kroutím a nenápadně pomrkávám na hodinky. Tady ne. Je to dokonale namíchaný hořkosladký koktejl, který pobaví, donutí k zamyšlení a i slzu můžete uronit. Prostě koncert pro dva a fakt stojí za to. Po drsném polštářovém zážitku z Činoheráku minulý týden konečně divadlo, které pohladilo po duši. Moc doporučuji.  A pro ty, co Ungelt neznají, příště krátké povídání o tomto mém oblíbeném divadélku.

5 komentářů:

  1. Šla bych hned..ale nějak nemám ským.-( A samotné se mi nechce...

    OdpovědětVymazat
  2. máš nějaké know-how ,jak sehant lupeny? Pásla jsem po tom už loni, hráli to na letní scéně- a nic, teď taky- pořád vyprodáno :-(( Miluju Ungelt, občas se mi zadařilo se tam propašovat, ale tohle je prostě nedobytné ;-)...takže jen záávidííím!

    OdpovědětVymazat
  3. No, abych pravdu řekla, byl to skoro zázrak, ale šel jako po másle. Asi dobrá konstelace hvězd. Přes internet. Ono to dřív nešlo, zrovna tohle představení bylo zablokované a nevím jestli trvale nebo náhodou ho pustili, takže jsem zadala představení a počet lístků a hned mi odepsali,že je mám na pokladně. A byly do první řady, takže zážitek o to větší. Buď už je to pravidlo a nebo si mě s někým spletli, ale lístky jsem získala takto. Ale fakt to stojí za to.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. No, běda ti, jak mně to nepůjde!! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. No teď se trochu bojím:-), ale napnutá jak kšandy doufám, že ano:-) Jinak Ti to snad doslova převyprávím:-)

    OdpovědětVymazat