pondělí 12. října 2009

Superstar

   Letos sleduji Superstar. Ne snad, že bych na stará kolena začala senilnět či že by mě skolila nostalgie po starých dobrých časech federace. Důvod je ten, že mezi soutěžícími mám dva své studenty. A aby byla parita hezky zachovaná, je to jeden chlapec a jedna dívka. Ben a Deborah.
  Ben maturoval v mé třídě v roce 06. Vzpomínám na scénku, když přišel do prvního ročníku. Jeho jméno Ben da Silva Cristovao rozhodně nebylo v té době pokryto hvězdným prachem a třídní učitelka ho při zápisu zajímavě komolila. Pořád volala: "Benda, kde je Benda?"
Nic, samozřejmě.
"Tak Benda, kde je Benda?"
Zase nic.
Tak oznámila, že Benda nenastoupil.
Zůstal jí tam ale plonkový roztomilý chlapeček.
"A jak ty se jmenuješ, hochu?"
"Ben da Silva Cristovao!"
No, dnes už by se to stát nemohlo, kdo je Ben už všichni ví, a přestože tentokrát nezazpíval nejlépe, jeho fanynky ho v soutěži posílají dál. Věřím, že to dotáhne až na metu nejvyšší. To se už bohužel nepovedlo Debie, která ( a to dost nespravedlivě) vypadla už minulý týden, přestože zpívala krásně. Zjevně ta soutěž není hlavně o zpěvu, protože v tom případě by musela jít Debora dál.
  Debie je žena zrozená pro show.Kdysi dávno jsem ji přistihla při opisování. Poznala jsem, že má tahák, to prostě na těch dětech poznám, i kdybych nechtěla. Jen jsem nedokázala odhalit, kde ho má schovaný. Vlítla jsem jí do lavice, ukázala mi dlaně, vyzvala jsem ji před tabuli. Jiný (včetně mě) by to dávno vzdal nebo se klepal jako ratlík (někdy se totiž umím na děti pěkně zamračit). Ale Debora nikoli. S úsměvem stála před celou třídou a tvrdila mi, že se mýlím. Dokonalá herečka. Nervy jako ze železa, jak konstatoval i Palo Habera. Jen náhoda tomu chtěla, že jsem její tahák, důmyslně ukrytý pod sukní, objevila. Ne snad, že bych ji donutila se svléknout - to pro strážce školní mravopočestnosti. Holt ale kousek papírku vykoukl a Debie prohrála. A tady nutno konstatovat, že prohrála se ctí, důstojně svoji porážku uznala a hrdě si šla sednout. Prohrát tedy Debora umí, ovšem tím, že ze soutěže vypadla, neprohrála. Naopak. Ukázala, jak krásně zpívá, a já předpokládám, že se ve světě hudby neztratí. Je mladá, má čas a určitě o ní jako o hvězdě uslyšíme. Nadání jí rozhodně nechybí. Moc jí to přeji. Ale dívčí část superstar už nesleduji. Bez Debie mě to už nebaví. Je to na Benovi!
A člověk se jen diví, co všechno se v těch dětech skrývá:-)
Najdete hvězdy?



2 komentáře:

  1. Tak já jsem mimo, pořad nesleduju,na fotce poznám leda toho Bendu-nebendu :-)
    Jinak skupinove foto nema chybu!! zejména mě zaujal detail,že i při focení někdo prostě vezme mobil :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky nesleduji...ale je to zajímavé, že se sešli hned dva.

    OdpovědětVymazat