neděle 4. října 2009

Mezinárodní den zvířat

Dnešní neděle je Mezinárodním dnem zvířat. Ani jsem nevěděla, že takový svátek existuje. Musím tedy připravit Zachariášovi nějaký dort. Třeba takový, co si míchal pejsek s kočičkou. Jestlipak by mu chutnal?
Jinak je neděle takový ospalý den.
„Neměla bych dělat něco do školy?“
„Samozřejmě,“ odpovídám si vzápětí. „Pokud se chceš stát otrokem, tak pracuj i v neděli.“
Poněkud odlehčený přístup, ale v podstatě odpovídá mým pocitům.
V neděli obvykle píšu.
Pochopitelně, že jako většina lidí mám stálý pracovní poměr a přísahám, že kdykoliv budu chtít někoho přivézt do blázince, nechám ho na hodinku či dvě zavřeného na mém pracovišti a v Bohnicích zase bude o pacienta víc.
O pohodě tedy školství rozhodně není. Jako důkaz mého tvrzení snad lze brát nevyvratitelnou fámu, že jedině učitelky mají v blázinci svůj vlastní pavilon. Dalo by se říct, že učitelky žijí pravidelným bláznivým životem.
„Myslíš, že mám ve školství zůstat?“ ptám se často a v podstatě chci slyšet, že ano, neb jde o poslání a pokud to dělám jen trochu dobře, ty děti mě potřebují…. Ha, ha,ha:-)
Kdyby podobná informace vyšla z úst mých nejbližších, měla by asi pro mě nějakou výpovědní hodnotu. Většinou se ale dozvídám následující: „ Vykašli se na to. Líp už bylo.“

Nebo: „ Nebude to tak zlé, bude to mnohem, mnohem horší!“
Pak následují fráze o děsivé mládeži a mizivých penězích, ty jsou ovšem nepublikovatelné.
Po těch letech to už vím, jen nějak ze setrvačnosti v té škole setrvávám. A hledám únik v psaní. Proto v neděli nepracuji (myslím tím stále neopravené písemky) ale píšu. Aby Odnikud nikam nebylo spolu s Janem Heřmanem tak opuštěné.

5 komentářů:

  1. Moc ráda bych ti řekla :" Zůstaň, pokud to děláš jen trochu dobře, děti tě potřebují.", ale myslím, že líp už bylo. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. No jo..taky si to bohužel myslím..čekají mě v únoru ve školce ty nejstarší,odkladový apod..a i to už je taková síla..že bych moc ráda na té mateřské ještě zůstala..vůbec nechápu, proč my nemůžeme mít smíšené třídy...takhle je to fakt děs..parchanti to jsou:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes jsme byli v Letňanech v nákupáči. Šla jsem okolo knihkupectví a vrátila se, abych se zeptala na tvou knížku Odnikud nikam. Bohužel neměli :-(. Prý novinky jim chodí dost pozdě. Tak jsem byla celkem zklamaná. Měla jsem chuť se na ni podívat a třeba ji i koupit... Tak třeba příště :-).

    Zachariášovi vše nejlepší k svátku! :-) Podrbej ho za mě za ouško.

    OdpovědětVymazat
  4. Zachariáše podrbu, bude moc rád. Můj dortík ho moc nenadchl. A ta knížka mě mrzí, škoda. Vím, že je v Luxoru, do Letňan ale snad také dorazí. Ale díky za pokus, i to potěší:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím, že máš plodné dny . :-)
    Tolik myšlenek(a ještě k tomu zajímavých) bych o víkendu dohromady nedala,protože mívám úplně vypnuto a po tom větrném víkendu se mi zdá, že mám i "vyfoukáno":-))
    Musíme zajít do Zelené. Mám k probrání ohlasy na Tvou poslední knihu.
    P.S. Zachariašovi a všem ostatním zvířátkům dodatečně gratuluji k jejich dni.

    OdpovědětVymazat