středa 14. října 2009

Básník s lejnem bojující

Jako milovnice psů samozřejmě jednoho vlastním. O Zachariášovi dnes ale psát nebudu ( ikdyž by si to jistě zasloužil). Chci psát o psích exkrementech. Nic nechutného to nebude, naopak. Jen stručně podotknu, že my se Zachariášem ten problém nemáme, protože uklízím a to tak,že pečlivě.Žel, není nás mnoho a tak i jako pejskař musím nadávat na ostatní, protože na Letné se vskutku nemůžete kochat krásnými fasádami opravených domů. Jakmile totiž nemáte oči upřené k chodníku, hrozí reálné nebezpečí,že si na podrážce přinesete nechtěnou přidanou hodnotu. Zjevně to nevadí jenom mně, proto městská část vyhlásila exkremetům válku. A dost originálně. Během ponuré cesty do práce jsem se docela pobavila. V Čechově ulici stojí maketa Svatopluka Čecha s výmluvným nápisem (viz foto). Hodně ulic na Letné je pojmenováno po literárních velikánech a všichni dnes podobně originálním způsobem vytáhli do boje. Nu, nevím,co by mistři pera říkali na podobné aktivity ke kterým se posmrtně propůjčili a stejně tak nevím, zda to bude mít na nezodpovědné majitele psů nějaký vliv. Mě to každopádně po ránu dost pobavilo.

5 komentářů:

  1. Psí exkrementy na chodníku mě deptají. Jsem znechucená- ne psíky, ale jejich páníčky. Což dvojnožec, ten se může vykličkovat, ale když jde dvojnožec (jako já) a čtyřkolka (jako Majda)-tak si vezmi tu pravděpodobnost, že se někdo trefí... pak mi s tím najdede do auta...nebo do baráku... vraždila bych!!

    Nápad s Čechem se mi líbí- je originální a kéž by byl i stejně účinný... se ale tak trochu obávám, že ti, kterým je kampaň určena, to budou ignorovat úplně stejně jako bobky jejich mazlíčka na chodníku... :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Také mě to drtí... Já bych mohla o psích lejnech vyprávět! Po kapsách věčně nosím igeliťáky a jsem i tak drzá, že když vidím pejskaře, který se rozhlíží, zda někdo vidí, že jeho pes kadí, nabídnu mu pytlík s tím, že si dotyčný zrovna ten svůj zapomněl!!! :-D

    S velikostí našeho psa jsem nikdy nemohla dělat, "že jsem si toho nevšimla"... :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj.Psí exkrementy kolem nás - k tomu není co dodat! Na Hájích chodím domů přes přírodní parčík(nebo spíše louku)po vyšlapaných cestičkách.A ty jsou přímo posety a lemovány lejníčky a lejny! Mám dojem, že leckterý páníček s chutí nechá svého psa vydělat se tam.Jinak si nedovedu vysvětlit, proč psa neodvede o 2metry dál.
    A když už se tak bavíme o takovém "zapáchájícím" :-)tématu, co říkáš, Jitko, na ty skandálky na vysokých školách? To taky pěkně smrdí...Sotva jsme vstřebali Plzeň,už je tu další.. na VŠE.. viz dnešní článek na iDNES. Jak to chodilo v "Budějicích"? :-))
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. no jo..je to pěkný nešvar..a holky, na Karlovce jsem tedy zkoušky bábovkou nezachránila..třeba to vezme obrat teď s diplomkou akdyž Šárka neco upeče..nebudu muset těch 80 stran psát:-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Pravda je, že Svatopluk dneska už zmizel a situace se nezměnila. Uvidíme, zda se v někom hne svědomí. Dost mě pobavila Gábina, živě si představuji nerudného pejskaře, kterému vysvětluje, že si zapomněl pytlík. Ve škole bych tím odbourala celou hodinu.A když už mluvím o škole, zkoušela jsem dnes nabídnout jedničku za bábovku. Marně. To jde asi jen tam,kde je šéfem Kindl. Mimochodem, všiml si někdo, že stačí do jména přidat písmenko "s" a všechno je rázem vysvětleno? Nu, není lejno jako lejno:-) Díky

    OdpovědětVymazat