pondělí 31. srpna 2009

Prázdniny definitivně skončily

Tak dnešním dnem jsou prázdniny opravdu pryč. Čím jsem starší, tím jsou kratší- taková přímá úměrnost (nebo nepřímá- matematicky to nevím, ale fakticky to tak je). A znovu do lavic. Když slyším v mediích o neutěšeném stavu našeho školství, ani se mi tam nechce. Zase to bude odnikud nikam:-) . A do toho v televizi zfilmovaná Jalna ( Jeden z nejúspěšnějších románů pro ženy ve filmové podobě! Sága rodu Whiteoakových, jejich lásky, zrady i usmíření ožívají ve francouzsko-kanadském seriálu (1994).
Hrají: D. Darrieuxová, S. Dupire, C. Mouchetová, J. Bonnaffé, P. Laudenbach, B. Freyd, F. Pernelová a další. Režie Philippe Monnier

Velká rodinná sága bohatého rodu Whiteoakových. Adelina, která je doposud hlavou rodiny, přesídlila z Indie do Kanady, kde vybudovala rozsáhlé panství. Několikadílný román Mazo de la Rocheové a potažmo seriál líčí úsilí o zachování celistvosti panství a životní osudy jednotlivých členů rodu.


Jalna patří k osvědčeným dílům ženské a dívčí literatury v oblasti červené knihovny, o čemž svědčí i úspěšné polistopadové vydání, které bez problémů navázalo na popularitu poválečného vydání.) Všechno je prostě jinak. :-)
Jediné,co je pořád stejné je, že končí prázdniny a zítra se jde do školy. Tak pravou nohou.....

Žádné komentáře:

Okomentovat