pátek 27. ledna 2017

Až na dřeň

 Respektive na krev:-). První letošní návštěva transfuzní stanice byla na vyzvání, což je vždycky trochu zodpovědnější. Je jasné, že už o víkendu někdo konkrétní můj půllitřík dostane, a třeba mu i zachrání život. Celý odběr tím tak získává trochu jiné dimenze, já se cítím „důležitější“ a sestřičky mě vezmou přednostně, takže nemusím takřka vůbec čekat. Pátek bývá tradičně plnější, chodí mnohem víc lidí. A tentokrát to byli (asi je to ale jen náhoda) samí muži. Tedy muži a já! Vládla tam taková hrdinská náladaJ. Samozřejmě i milá atmosféra, ale ta je při odběrech na Karlově náměstí takřka vždy. 
Začátkem měsíce jsem lákala s sebou maturanty, zda by neměli chuť si vyzkoušet prvodárcovství. Již jednou jsme takto společně darovali, s úspěchem. Těm letošním se zatím nechce, ale není všem dnům konec. Navíc to celé nečekaně urychlilo samotné vyzvání, tak šlo o sólo akci. Doufám tedy, že život pacientův bude zachráněn. A víkend může započít.

2 komentáře:

  1. Paní Rejčko, krásně jste popsala svůj první letošní odběr krve a jeho důležitost. Díky takovým lidem jako vy, jsou ostatní zacháněni. Asi musíte mít krevní skupinu, která se moc často nevyskytuje. Děkuji. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  2. Iwko, děkuji, to je od Vás milé. Hezký víkend přeji.JN

    OdpovědětVymazat