sobota 21. ledna 2017

Geodet

Aneb setkání s další zajímavou profesí. Jeden ochotný tatínek se uvolil odtajnit dětem zákulisí krásné práce geodeta a ve své přednášce dokonale propojil teorii s praxí. V první části hodiny se děti seznámily s tím, co všechno práce geodeta obnáší po teoretické stránce.  Vzhledem k tomu, že se  někteří studentíci tvářili, že o geodézii dosud nikdy v životě neslyšeli, bylo to tentokrát nejen poučné, ale doslova objevné!
Nu, a druhá část se proměnila v praktickou ukázku na mrazivém dvoře, kdy k našemu přednášejícímu přijel jeho sympatický kolega, a společnými silami dětem předvedli práci geodeta v praxi. Během ukázky si děti mohly práci samy vyzkoušet, prozkoumat všechny přístroje a osobně zaměřovat.  Školní dvorek a jeho okolí máme nyní dokonale přeměřenéJ.
Konec přednášky byl ve znamení dotazů, které oba pánové bravurně zodpověděli. Děti jejich obor opravdu zaujal.
Geodézie je tedy další profese, se kterou se naši kvartáni dokonale seznámili.
 Moc zajímavé setkání to bylo. Veliké poděkování pro ochotné rodiče, kteří jsou ochotni vystoupit před dětmi a přiblížit jim svět práce úplně jinak, než bych to dokázala já, jako teoretik. Pěkné to je.

2 komentáře:

  1. Jitko,takhle přesně by dle mého názoru měla probíhat výuka. Teorie spojená s praxi.Jen více takových rodičů! Moc děkuji, že jste si vzpomněla na můj svátek, potěšila jste mě:-)

    OdpovědětVymazat