čtvrtek 11. února 2016

Senát

aneb výprava ze sekundou za poznáním. A našimi zákonodárci:-)
Vyrazili jsme díky pomoci jedné laskavé maminky. Den mezi stěnami Valdštejnského paláce a Poslanecké sněmovny byl zajímavý, rušný, překvapivý, náročný...
 Setkali jsme se se senátorem panem Janem Hajdou, předsedou senátního výboru, který vlídně zodpověděl všechny dětské dotazy (vskutku spontánní dotazy).
 Poté jsme navštívili Poslaneckou sněmovnu. A to byla jízda. Když jsem viděla jednání a hlasování, ten chaos, napětí, křik (horší jak o velké přestávce), nechápu, jak se tam může něco smysluplného domluvit. Měli jsme asi štěstí, že byli poslanci přítomni. Mnozí ale pořád vyskakovali, pochodovali po místnosti, hádali se, křičeli, zírali do tabletu či telefonu, prostě blázinec. Zejména někteří, mediálně známí excentrici, byli dost hluční. Šlo o elektronickou evidenci tržeb, takže téma pěkně žhavé. A byl to cirkus. Ale bylo dobré to vidět. Jsou to dva odlišné světy, noblesní Horní komora a divočina v té Dolní. Naši zákonodárciJ.!!!Děti ještě dostaly příležitost navštívit Zelený salonek v Kolovratském paláci, v dalším ze senátních sídel. Tady se kdysi jednalo o dohodě z Mnichova, kterou jsme si i mohli prohlédnout. A pak už hurá zpátky do reálu, svět politiků zase jenom v televizi. 















1 komentář:

  1. no jo, vybrali jste si príma datum - EET hýbe společností :-), a bohužel probouzí to negativní v ní...
    měj se, Pavel

    OdpovědětVymazat