neděle 30. března 2014

Skleněný pokoj

   Moje pátrání po příběhu, který mě pohltí, našlo jeden ze svých cílů. A je to i díky doporučení zde na blogu, kdy jsem tady kdysi „skuhrala“, že potřebuji něco, co mě chytne a k čemu se budu ráda vracet. Padlo zde jméno Simona Mawera a ten se tedy konečně ocitl na mém čtecím listu. Vlastně také díky blogu, protože jako dárek ke křtu mé knihy jsem z wlčího doupěte Jdostala knižní poukázku na výlet do Luxoru a toto je výsledek. Tedy ještě jednu velmi pěkně děkuji, Wlci.J 
Skleněný pokoj je nejen krásný dárek, ale je to právě onen příběh. Těší mě a baví. Je to román inspirovaný osudem vily Tugendhat, kam se tedy osobně chystám už léta, leč nestalo se. Zatím. Ale věřím, že nyní, s Mawerem v zádech, musím výlet zrealizovat.      Nicméně zpět ke knize. Příběh zde mapuje dějiny dvacátého století a to já můžu. Věnuje se dramatickým českým dějinám, přestože autor je Angličan. O to je to zajímavější, jde o pohled zvenku. A ten je vždy inspirující.
Příběh je zajímavě vyprávěn, jsou tam nejen retrospektivy, ale i překvapivé zvraty, má spád, prostě baví. Mě tedy určitě. Je to čtenářský zážitek.


                                                           

                                                              Obálka druhého českého vydání knihy Skleněný pokoj

3 komentáře:

  1. Knihu mám doma, ale ještě jsem se k ní nedostala, snad to brzy napravím. Vilu Tugendhat bych také ráda viděla na vlastní oči.

    OdpovědětVymazat
  2. No vidíš, líp bych nevybrala :-) Tak to mám radost, že se dárek hodil :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Můj příspěvek je dnes trochu "mimo", ale opožděně gratuluji k ocenění za pedagogickou "obětavost", které se dostalo do pravých rukou:-!!! Jako bych to v předminulém komentáři tušila, žena vás čeká nějaké příjemné překvapení!!!:-)))
    O to více přeji zasloužený požitek z nového přírůstku do knihovny:-D!

    OdpovědětVymazat