neděle 2. března 2014

Angličtina na rovinu

  Malá knížečka s velkým dosahem, tak by se dala nazvat tato útlá sbírka fejetonů, která humoristickou formou pojednává o typických problémech, na které narážejí čeští studenti angličtiny na všech úrovních a poskytuje praktické a srozumitelné rady, jak je překonat. Autor, který dvacet let učí Čechy anglicky, dobře ví, s jakými obtížemi nejvíc zápolí a dokáže zábavně a logicky vysvětlit zapeklité jevy anglické gramatiky. Především se však snaží, aby si čtenáři uvědomili, že učení jazyka by mělo být hlavně zábavou a koníčkem, neboť jen tak vede k výsledkům (tolik tedy citace z obálky).
 Nu, v podstatě s tím mohu souhlasit. Opravdu, učení jazyka musí být zálibou a koníčkem, opravdu vám plno věcí zajímavě vysvětlí. A nejen z hlediska anglické gramatiky, ale i z toho úhlu, jak těžká a nelogická je čeština pro cizince. Ono mnohdy i pro Čechy samotnéJ, ale cizinci z toho musí mít oči navrch hlavy!  Takže chcete-li se lingvisticky pobavit, případně najít i nějaké mnemotechnické pomůcky, pak je to knížka právě pro vás. Já se docela pobavila.  I poučilaJ.

                                   

3 komentáře:

  1. Nedá mi to nepřidat knížku na obdobné téma od našeho kamaráda
    http://ajprolamy.cz/ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas Luckou, mohu půjčit- dobrá zábava zaručena :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata, děkuji za doporučení. A je-li to od kamaráda, ráda si ji zakoupím, také mě těší, když se i touto cestou dostane moje kniha ke čtenářům a tak kolegu ráda podpořím. A navíc se těším:-)

    OdpovědětVymazat