středa 27. ledna 2010

Porota

Dnes jsem byla vyzvána, abych se účastnila coby porotce dějepisné olympiády. Nebyla jsem tudíž v práci, ale zamířila do DDM v Přemyšlenské ulici, kde se zmíněná soutěž odehrávala. Nedostanu se do podobných zařízení často, tak jsem si zvědavě prohlížela výtvarné a další dílny v hezky opraveném domě dětí. Jelikož nová plastová okna umožnila i nerušený pohyb po chodbách ( loni tam byla neskutečná zima a dnešní sibiřské klima by tam jistě vytvořilo stav ne nepodobný mrazáku),  tak jsem si mohla prohlédnout řadu zajímavých dětských výtvorů. Zdá se, že tady evidentně s dětmi pracují. Olympiáda vypukla v devět. Dětí bylo poměrně dost, celá Praha 8 sem vyslala své historické emisary. Nutno konstatovat, že děti se snažily, ač vítěz, respektive vítězka, byla samozřejmě jen jedna.Samozřejmě i tady byly klasické školní perly, jako hlýna, Ciril a  Metoděj, šicí stroj v pravěku(myšleno tkalcovský stav) či převýchova zvěře- to mělo být zdomácnění:-).  Na vyhlášení vítězů se čekalo v místnosti, kde byl kulečník, šipky, fotbálek, počítač  a mnoho dalších aktivit, které byly pro mladé dějepisce mnohem zajímavější, než klasické dopolední vyučování. Sama bych se nechala zlákat k nějakému kulečníkovému šťouchu, ale nějak se to nehodilo. Slavnostně jsme vyhlásíli pořadí a děti obdržely za odměnu poukázky na knihy dle vlastního výběru, což je cena podle mého gusta. Ovšem porotci nedostávali:-(  Ale byla to zajímavá akce a DDM se mi líbilo. Mnohem víc, než to eskymácké počasí, které mě pořád svádí k tomu zalézt do postele a spát a spát. Nevím, jestli je to díky zimě, ale všechno se dneska zpomalovalo, takže víc než olympiádu jsem dneska nestihla. Alespoň budu mít víc času na večerní žehlení.:-( A zítra vízo (nebo výzo?) Tak všem přeji samé jedničky:-)

5 komentářů:

  1. DDM v Přemyšlenské je OK, Majda tam chodí už několik let a moc ráda. Kroužky jsou za slušný peníz a vedou je opravdu bezva lidi. Výtvarka tam byla vždy výborná!

    Hlášky z HO mě tedy dostaly :-)) převýchova zvěře...tu provozuju denně s nevalnými výsledky ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím se pochlubit, že moje dcera jednou vyhrála okresní kolo dějepisné olympiády. A dostala i stejnou odměnu, poukázku do knihkpectví :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No já se bavím...převýchova zvěře a pravěký šicí stroj :oDDD

    Filip měl zas včera určit z jednotného čísla slousloví číslo množné a přečetl DOBROUČKÝ BROUČEK, místou DROBOUČKÝ BROUČEK a ještě HLUCHÝ STŘELEC místo HLUCHÝ STAŘEC. Tak jsme se taky chvíli smáli představě jak někdo žužlá broučka a někdo hluchý jak poleno, střílí...ale to se ani tak nevylučuje, že...

    Zima mi už jde taky krkem. Navíc, kdo má v té klemře čistit na balkoně morčata, že...Tak připíjím horkou meltou na brzký příchod jara. Už kvůli vám Jitko. ;o)

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlas..absolutní:-)))Zima je na nic!

    OdpovědětVymazat
  5. Dámy, děkuji srdečně. Wlčice mi potvrdila, že DDM je dobré, Almerka potěšila vítězstvím v dějepisné olympídě, Aya dodala úžasné skvosty do mé sbírky školních perliček a Andy nám to všechno potvrdila. Super. A díky.

    OdpovědětVymazat