pondělí 11. ledna 2010

Andělé ve službě

V podstatě nevím, která z mých špatných vlastností hrála dneska prim. Zda to byla lenost, blbost či nesnášenlivost. Výsledek je ten, že moji andělé dostali dneska zabrat, a činit se museli tedy pořádně.
Ráno mě totiž přepadla totální nechuť k jízdě tramvají. Tedy prim v tuto chvíli hrála moje nesnášenlivost, protože někdy ty mraky lidí prostě nemusím. Lenivě jsem se protahovala s tím, že to zkusím autem. Když jsem ovšem vyrazila ven, musela mít blbost pohotovost, protože normální člověk by nejel. Já ovšem ano. Na moji omluvu nutno podotknout, že Letná nevydala zas tak děsivě. Už cestou do kopce na Prosek mi došlo, že jsou rozhodnutí dobrá a špatná. A já dnes učinila to špatné. Což se na Proseku definitivně potvrdilo. Zde to vypadalo jako ve Špindlerově Mlýně. Když jsem tedy v několika zoufalých okruzích prorazila jakýsi náznak cesty, povedlo se mi vplout do zázračně uvolněné mezery, kde jsem s vypětím všech sil zaparkovala. Andělský zásah. Obdobným způsobem připlachtilo ještě několik studentů, normální lidé využili MHD. Ani to jistě nebylo nic moc, ale nijak zásadně tím na rozdíl ode mě neriskovali. Cestou domů to nebylo o nic lepší, ale už jsem si vezla vypůjčenou lopatu, kterou jsem se proházela ke svému parkovacímu místu na Letné. Tím jsem zároveň zjistila, jak moc rozpadlé to chátrající tělo mám. Několik švihů lopatou a já se pomalu nemohu hýbat. Ovšem auto je zakopané, a odtud už opravdu týden nevyjedu, i kdyby se moje blbost postavila na hlavu. Chodníky neprotažené, od okamžiku, kdy se o ně stará město, to nefunguje. Na Letné dělají mrtvého brouka, na Proseku vyvěsili cedule, že chodník se v zimě neudržuje. Pěkný přístup k povinnostem. Také se mi chce vyvěsit ceduli, že v zimě nepracuji. Nějak ale proto nenacházím pozitivní odezvu. Nezbývá mi, než se intenzivně těšit na jaro. Bílou nadílku opravdu nemusím. Dávno pryč je doba, kdy mě sníh dokázal potěšit.  Jako odměnu jsem si ale konečně mohla dnes dopřát masáž, kam jsem se prodrala již zmíněným zavaleným chodníkem. Ale stálo to za to. Mohla jsem se zklidnit a uvědomit si, že anděl strážný dnes opravdu nade mnou bděl. Děkuji. A teď už se mohu těšit na večer plný sektu a dalších příjemných věcí. My Kozorozi to občas potřebujeme, vyhodit si z kopýtka.



6 komentářů:

  1. Jitko, preji krasny sektovy vecer.
    Ja musim autem kazdy den, i kdyby trakare padaly. Nenynka je ve skolce v jinem meste 10 km od nas a ja do prace to mam od skolky dalsich 10. Kdybych musela nejakym autobusem, musime vyrazit uz asi v 6 hodin. Takze i kdyby blbost kvetla, tak autem musim. Jezdim v takovem pocasi nerada, nemam strach ze me, mam strach z ostatnich. Takovy ti piloti na letnich gumach, nebo ti bez svetel a auto cele zasnezene, ze ani neni videt, ze zapnul blinkr, ... ti me dostavaji

    OdpovědětVymazat
  2. U nás na severu Prahy je parádní zima. Lopatu do auta, řetězi nasadit a není potřeba jezdit do hor.

    Dnes jsem se také dozvěděl, že obce nemají povinost uklízet chodníky, ručí jen za úrazy které se na nich stanou. Na to prý mysleli už s předstihem a uzavřeli výhodné pojištění.

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říct, že u nás to lidé vzdali a chodníky si uklízí sami.

    OdpovědětVymazat
  4. I já si řekla, že už nechám auto raději zaparkované :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda,že nemůžu vložit fotku jaký to je na Vysočině-tedy u nás.Ale ono se stím počítá,že :-) ?Vůbec vám to cestování,nikomu,nezávidím.A netěším se na to až mi to nastane :-( .A budu jezdit busem ne autem.

    OdpovědětVymazat
  6. U nás na Černém Mostě je to jaky na Proseku...můj ex dělal pár let u firmy, mající zimní úklid na starost...krom toho, že jsme se neviděli, protože buď byl v práci mnebo spal...a když ani jedno, měl nervy na pochodu..:-(, si taky pamatuju , že říkal, že to nikdy nemůžou stihnout..na celou prahu , že je asi 60 sypačů a kdyby měli nakoupit tolik, aby se to postihlo, nikdy by se jim to nevrátilo..tak často v praze nesněží..radši přežijou , že jim nadávají:-) no bněco na tom bude..každý musí uvažovat ekonomicky.

    Sníh byl jedním z hřebíčků do rakve našeho manželství:-)

    OdpovědětVymazat