sobota 25. listopadu 2017

Bosoboty

Bosoboty zažívají svou hvězdnou chvilku. Má je kde kdo. Napadlo mě, že bych je mohla mít i já. Vyzkoušet, proběhnout se v nich, zjistit, co to pro unavené nohy znamená. Nejsou vůbec levné , tudíž jsem zahájila pečlivý výběr. Pak nastala rozhodná fáze objednávání, při kterém jsem zjistila, že výdejné místo je na Letné. Tak co bych riskovala net, říkám si, dojdu tam osobně. A šla jsem. A to jsem si dala!
Prodejna plná namakaných týpků, šlo primárně o běžeckou prodejnu. Zjevně se všichni dobře znali a na člověka z ulice, tedy na mně, koukali dost přezíravě. Nepatří do jejich gangu. Přesto se mě po čase jeden z nich ujal a cože jako chci? 
Když jsem vysvětlila svůj požadavek, jeho přezíravost ještě vzrostla.
"A proč jako je chci?" 

Tím mě zaskočil. Nejsem zvyklá, že by prodavači lustrovali moje přání u nich něco koupit, potažmo utratit dost peněz. Přesto jsem mu vysvětlila, že to chci vyzkoušet, pro zdravé chození atd...
A vyslechla jsem si přednášku. Dost arogantní tedy. Jako, že si myslím, že když si to koupím, budu v pohodě, že je to stejné, jako když jde někdo jednou do posilovny a myslí si, že bude mít svaly a plno dalších smysluplných faktů mi ten dobrý muž sdělil....
 A tak jsem se sebrala a odešla. Bosoboty nemám. Zato mám další nepříjemnou zkušenost. Sice mě nějak netrápí, ale v daný okamžik mě zaskočila. Netušila jsem, že něco podobného je dnes možné. Ale zjevně je možné úplně všechno.
             A pak, že nejde o sektáře:-)

1 komentář:

  1. To se mi, naštěstí, ještě nikde nestalo. Většinou je prodavačům jedno, co chci a proč to chci, hlavně když si to rychle vezmu, zaplatím a zmizím. Dovedu si představit, že se bude prodavač vyptávat, co od daného produktu očekávám, aby mi vybral tu nejlepší variantu přesně na míru.Ale tohle.... Co k tomu říct... Myslím, že tomuhle módnímu trendu zatím odolám.

    OdpovědětVymazat