čtvrtek 13. října 2016

Vrak

Prahou hýbou modré zóny. Parkování je nyní prostě kapitální problém. Abyste náhodou nespočinuli v modré zóně (a klidně i naprosto prázdné) bez zaplaceného výpalného, od toho je "bonzauto", které jezdí ulicemi a šmíruje, kdo stojí a neplatí. Jak neplatíte, táhnete. Respektive (od)táhnou vás. Stejně tak s vámi vymetou při čištění ulic. Ovšem vždy musí být reálná šance, že když vás vyprudí, zaplatíte. Když z toho nic nekouká, nic se neřeší. Uvedu jeden klasický příklad. Máme na osmičce vrak. Tedy není to vrak, jak pravila Policie ČR, když po několika urgencích konečně odpověděla na naši stížnost. Je to auto, které má vymlácená skla, rozkradené doplňky, nemá ani jedno kolo. Ale vrak to není, informovala nás Policie. Tak tedy toto auto zde stojí již několik měsíců. Překáží parkování. I čištění ulic. Nikdo ho neodtáhl, jako by odtáhli auto, u kterého je předpoklad, že někdo další výpalné zaplatí. Vrak nevrak tady prostě stojí a stojí a nikoho nezajímá. 
Tak to prostě u nás funguje. Věci se pojmenovávají podle toho, jak se to právě hodí. Modré zóny efektivně řeší parkování, tvrdí odpovědní. Auto bez kol a s vymlácenými skly není vrak, tvrdí odpovědní. Prostě, všechno je jinak, to je asi jediná jistota v našem výkladu legislativy. Minimálně té pražské!


2 komentáře:

  1. Kdyby to byl vrak, neměl by tak krásný lak. :D
    Kde není výdělek, inu, tam není vůle k činu a odtahovat se nebude. Určitě se majitel "nevraku" dá dohledat, ale je to práce. :( Ale to není nic nového pod sluncem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, lak vskutku má krásný, leč to je tak jediné, jinak je to rozebrané, rozbité, rozkradené. Majitel tedy buď umřel a nikdo ho nepostrádá, nebo je to ukradené nebo nevím. Jediné, co vím, že Policii tím obtěžuji a oni to prostě řešit nebudou. Ale to máte pravdu, nic nového pod sluncem:-). Zdravím:-)

      Vymazat