pondělí 31. října 2016

Neviditelný pes

Neviditelný pes Ondřeje Neffa je internetové médium s velkou tradicí a skvělou pověstí. Alespoň já to tak vnímám. Proto také ve mně poměrně radostně zarezonovalo zjištění ( které ke mně doputovalo přes FB od mé milé čtenářky Majky),že na Neviditelném psu píší o mé knize. Recenzi. Uf. To je vždycky velké napětí, ale odhodlala jsem se, recenzi přečetla. Zdála se milá, byť jsem se nemohla ubránit dojmu,že víc šlo o text autorův než můj. Nicméně, na konci se zmínka o knize vyskytla, zdála se laskavá a tedy mi vlastně udělala radost. Následně se tam rozpoutala divoká diskuse, která mě nejdřív vyděsila. Opět jsem si myslela, že se diskutuje o knize. Asi jsem ale moc sebestředná, diskutovalo se o parašutistech a odboji obecně. A diskutovalo se tak, jak je v dnešní době dobrým zvykem, totiž každý hájil jen ten svůj názor, neposlouchal ( tady asi spíš nečetl) názory jiných, protože jediný správný názor je ten jeho. To je ostatně současný model veřejné diskuse, ať už hradní či podhradní, hledat nějaké východisko nebo v něčem trochu nechce nikdo. Debata to byla chvíli vášnivá, ale jelikož neí nic staršího než včerejší noviny, brzy zájem vyšuměl a už se nedebatuje. Mě jen tak (asi sebestředně:-)) napadá, že by taková diskusní vášeň ve finále třeba mohla vést k tomu, že si nějaký ten debatér knihu koupí. Aby měl argumenty na příště. Jedno, zda pozitivní či negativní, protože obé je pro knihu dobrá reklama ( prý). Alespoň můj pan nakladatel tak praví.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/kniha-doskociste-protektorat-dk0-/p_spolecnost.aspx?c=A161022_200743_p_spolecnost_wag


                                           A ještě dvakrát viditelný pes:-). Podzimní:-)


2 komentáře:

  1. Jitko včera jsem Doskočiště dočetla. Chválím, kniha se Vám moc povedla, čtivá, zajímavé téma, navíc válečné téma patří mezi moje oblíbené. Doporučím do naší vesnické knihovny :) Hezký den přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, děkuji. Moc jste mě potěšila a velmi si Vašeho názoru cením. A děkuji za doporučení do knihovny, to mám radost.
    Přeji krásný den ( mně jste ho tedy velmi zpříjemnila) a díky

    OdpovědětVymazat