úterý 18. října 2016

Airbnb


Objevila jsem teprve nedávno. Jako starý konzervativec jsem se podobného stylu bydlení zákonitě obávala. Hotel je prostě hotel.  Nicméně, osud tomu chtěl, že jsem  airbnb vyzkoušela na vlastní kůži. A bylo to skvělé. Netradiční, uvolněné, zajímavé. Navíc obohacující, minimálně v jazykové sféře, kdy jsme si povídali s turisty z Kanady, se kterými bychom se asi jinak nepotkali. Tady jsme měli společnou koupelnu:-).
Všechno klaplo, byl to klid a pohoda. Líbilo se mi. A myslela jsem si, že je to tak pořád.
Až mě z omylu vyvedli jiní lidé, kteří měli zkušenost s tím, že se jim takto ubytovaní hosté usadili v sousedství. Střídali se jak na běžícím pásu, dělali hluk, nepořádek, prostě mít je v sousedství nebylo nic příjemného. Ta druhá strana mince.
My (i ti Kanaďané) jsme se chovali klidně a slušně. Naivně jsem si myslela, že je to v této komunitě pravidlem.

Když mi ale nedávno kdosi vyprávěl, že se dokonce museli přestěhovat, protože se to fakt nedalo vydržet, už si to nemyslím. Zvlášť, když vím, jaké to je, mít problematické sousedy. A když se navíc střídají, pak už airbnb není tak lákavé, jak se mi zdálo. V Berlíně prý už je dokonce zakázáno. Proč, to nevím. Ale vím, že takový byt, který slouží tomuto účelu, bych asi v sousedství nechtěla. Protože těch klidných a tichých hostů je patrně bohužel minimum. Je to ale škoda, myslím si. 

2 komentáře:

  1. Kamarádka vyzkoušela, doporučila, ale můj poslední výběr ubytování stejně skončil na Bookingu. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zakazano je, lebo ludia prenajimaju, beru peniaze a neplatia ziadne dane:-) Hotelieri a mesta protestuju, nedostanu ani pobytovu dan. A asi tam je i problem s ubytovanymi, niektore stvrte v centre sa vyludnuju, dviha sa najom a miestni miznu.

    OdpovědětVymazat