pátek 4. prosince 2015

Žárovička

Chystajíce adventní výzdobu narazili jsme na prasklou žárovičku. Nevadí, vyměníme, rezervní doma samozřejmě máme. Ale chtělo by to rezervy doplnit, aby bylo i na příště. A tady začíná anabáze. Možná úsměvná, ale spíš signifikantní. Žárovička prostě není.  V klasické prodejně rezolutně vrtí hlavou, už dávno ne…Ve velkých prodejnách rozpačitě krčí rameny, kupte si celý nový set…
Já ale nechci nová světla, ta stará fungují a po pravdě, zas tak stará nejsou. Nicméně, prodavači neví. Tady si všichni radši koupí rovnou nové, vysvětluje ochotný mladík, který by zjevně rád pomohl, leč neví jak. Neví ani, co mi poradit, neví, kdy bych mohla uspět.
A tak anabáze pokračuje. Už druhý týden.Není to nic fatálního, samozřejmě. Když se ocitnu v prodejně, kde je pravděpodobnost podobného sortimentu, zeptám se. Zjevně mi všude nabídnou koupi nového, protože náhradní díly na funkční věci se nevyrábí….
 Asi.
Žijeme v době rozmařilého plýtvání.

 Zatím…. 

1 komentář:

  1. Podobný problém jsme řešili loní, a vyřešil se sám :-). Měli jsme doma dva venkovní řetězy, kolem domu a na stromě. Ten na stromě ale díky sluníčku, dešti a sněhu přestal být bezpečný, takže teď máme asi 40 náhradních žároviček, takže vystaráno :-)
    Pavel

    OdpovědětVymazat