čtvrtek 23. července 2015

Nelítostné vedro

   Kupodivu, nechci se zabývat klasickým tématem vedro v létěJ, jak je nyní parno a nesnesitelné horko.  Řekla bych, že to k létu prostě patří. Pravda, u vody je to zajisté příjemnější než v rozžhaveném městě, leč to je prostě život. Život je i to, čemu se chci věnovat ve své krátké glose, leč nelítostné je to mnohem víc, než zmiňované teplé počasí. Myslím tím fakt, jak horkým dnům čelíme. Vedro totiž nelítostně odhaluje vše, co by opravdu raději mělo zůstat zahalené. Chápu, že to mnohdy moc nejde, ale sebevědomí mnohých, kterým je to fuk, by mohli vyučovat na vysoké škole. Horko nám totiž nabízí celou škálu pohledů na odhalená těla, což je často opravdu velmi,ale velmi, nelítostné.
   Měla jsem včera neopakovatelnou šanci pohybovat se ve městě. A těch takřka nahých mužů, co bylo v centru…. Břicho až pod nos, srst hodná medvěda brtníka, pot stříkal dva metry kolem….
  Nu, teplo bylo, to nepopírám, ale ta estetika?
Nešlo jen o rozpálenou ulici, tito pánové vesele ve svých zapraných trenkách, které asi nazývají kraťasy, bezostyšně vstupovali do obchodů, restaurací, prostředků MHD… Prostě, nedělali si násilí, bylo přeci vedro.
   Abych byla genderově vyvážená, i několik žen prazvláštně oděných jsem potkala, ale žádná, která by cedila pot skrze chlupy, 
a kráčela si městem takřka neoděná, kolem mě opravdu nešla. Zato propocených chlupáčů s kapesníkem na hlavě (snad nebyl předtím použitý, byť tak často vypadal) chodily městem zástupy.  A dobře, že blog nemá 4D, protože pak by se dala zprostředkovat i vůněJ[1]
 Bylo to včera opravdu nelítostné …



[1] Vůně je samozřejmě eufemismus…

1 komentář:

  1. nad tímto příspěvkem jsem se musel smát... ale máš pravdu.... velkou pravdu...
    Žiju v malém venkovském městečku, a když vidím, v čem lidi dokáží jít do večerky.... je to přeci za rohem......
    pěkný den, Pavel

    OdpovědětVymazat