pondělí 31. prosince 2012

Silvestrovské překlepy

Pokud sem tam, náhodně nebo cíleně, zahlédnete o Silvestru televizi, nemůžete ujít rádoby vtipnému pořadu sestavenému z přebreptů údajně profesionálních moderátorů. Pokud tento pořad opravdu vidím, vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě . Bytostně tento druh humoru nesnáším, protože je postaven na naprosté neschopnosti našich přeplacených televizních  hvězdiček. Smutné na tom je, že to za humor považují nejen oni, ale i šéfové všech celoplošných televizí, takže tento ubohý rádoby humor distribuují velmi pravidelně, o Silvestru obzvláště. Viděla jsem, několikrát, a vždy to bylo tak trapné, až to brázdilo vzduch (hláška ze školy J). 
I proto mohu kritizovat, neb jsem viděla na vlastní oči. A zaplakala. Humor postavený na neschopnosti vyplodit jednu smysluplnou větu.  Jednou, dvakrát, desetkrát…. A nic. Děsná švanda. Přitom je to spíš k pláči.
 Představuji si sama sebe, jak se neumím vymáčknout před studenty. Jednou, dvakrát, desetkrát…. Nejde o přežblebt,ten se povede každému a může s sebou nést nádech humoru ba i vtipu. Ale neschopnost vymáčknout ze sebe kloudnou větu, ještě za těžké peníze, které jim televize (jedno zda komerční či veřejnoprávní) nabízí, je spíš smutné, trapné či žalováníhodné, všechno, jen ne veselé.
A oni se tím ještě chlubí. Nu, není to můj šálek kávy a zmíněné redaktory, šlapající si na jazyk či neschopné říci souvislou větu, považuji za chudáky a jejich neschopnost za alarmující, nikoli za humornou. Ovšem národ se baví. Tak tedy dobrá, šťastný nový rok…. i s těmi neschopnými koktaly před kamerou J

3 komentáře:

  1. Pozitivní na tom je, že Silvestra můžeme slavit po celý rok, stačí jen zapnout večerní zprávy :oD Jitko, mějte pohodový rok !

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji Vám Jitko, do roku 2013 stránky, bez jediné kaňky:-)
    I v příštím roce se těší
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Jitko,také mi bylo trapně při sledování přebreptů a nechutného kopání kolem sebe....inu Tv je vůbec trapná ve všech oblastech....zvláštní je,že jí ještě pořád ze zvyku sledujeme!Přeji ti aby těh zlozvyků v roce 2013 bylo co nejméně!Pevné zdraví i nervy a také novou knížku abych se dobře pobavila!!!Daja

    OdpovědětVymazat