pátek 7. prosince 2012

Cena Český patriot 2012

...........je doma...JJJ


   Mikulášský večer jsem si letos opravdu vychutnala. Český patriot se pro mě stal velkým potěšením a zároveň i zážitkem. Celá slavností akce, nazvaná Adventní společenský večer Anlet, se konala v konferenčním sále Domu armády Praha na Vítězném náměstí, jinými slovy na „Kulaťáku!“ Pod záštitou to měl náměstek ministra obrany, který sice nyní nemá žádného šéfa J, což ale akci na lesku neubíralo.  Nutno konstatovat, že ač mám tento region za humny, v tomto Domě armády jsem ještě nebyla.  
Začátek byl v šest hodin, ovšem – v duchu Murphyho zákonů - v devět jsem měla vyzvedávat na nádraží návštěvu ze zahraničí. Já prostě nemohu mít nic jednoduché! Tudíž jsem měla adrenalinu ještě o něco víc, než si žádala slavnostní atmosféra. Nicméně, snažili jsme se nestresovat. Usazeni v sálku čekáme na slavností zahájení. Vypuklo jen s kratičkým zpožděním. Oceněných bylo víc než dost, tedy jsme se na jevišti střídali jeden za druhým. Poněkud mě zaskočila nutnost prohovořit do mikrofonu, což jsem nečekala, tudíž jsem vařila z vody. Ale on to stejně asi nikdo neposlouchá, takže těch pár vět se dalo zvládnout. 
Potkala jsem tady i plno historiků, kteří i navštěvují naše Hovory, tudíž se snad dostaneme víc do povědomí historické obce.
 Zajímaví byli Skotové v tradičních sukních stejně jako legionáři v nažehlených uniformách. 
Vůbec, celé to mohu zakončit bonmotem, že jsem se včera ocitla opravdu  v takové hezké společnosti.



2 komentáře:

  1. Snad není ještě pozdě, abych se přidala do zástupu gratulantů?! Přeji,ať k tomuto ocenění přibudou další!!!
    Přeji zaslouženě krásný w.e.:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji mnohokrát,potěšila jste mě. A hezký adventní čas přeji:-)

    OdpovědětVymazat