středa 3. srpna 2011

Na fotbal

   Když jsem nedávno v letním odpoledni zaslechla otevřeným oknem vrtulník, bylo jasné, že je zle. Na Letné je fotbal. L A nemýlila jsem se.  Bez-fotbalová pauza velmi rychle skončila a šílenci s kulatým míčem jsou zpátkyJ. A aby toho nebylo málo, musela jsem jít koupit lístky. Nebyl to trest boží, ale neuvážený slib mým synovcům, kteří po tomto sportovním vyžití touží a baví je to. Nejsou ovšem příznivci letenského oddílu, což bych měla u nosu, ale musela jsem až do Edenu. Což byl trochu adrenalin, protože objížďky, uzavírky a podobné letní atrakce nejdou s mým jezdeckým uměním moc dohromady, ale dojela jsem.  Mnohem větší oříškem se ukázal nákup lístků, neb jsem se ve frontě ocitla mezi samými znalci a příznivci kulatého nesmyslu. Za velké peníze tam nakupovali různé permanentky, vybírali si sektory a zasvěceně diskutovali o nadcházející sezóně. A mezi nimi já, otrávená jak jablko pro Sněhurku, s viditelným nezájmem o věc, což zase provokovalo jejich zájem, takže si mě občas podezřívavě prohlíželi s nevyslovenou otázkou v očích, cože tady ten vetřelec asi chce?
  Když jsem konečně přišla na řadu a sdělila počet lístků, které chci dostat, mě prodávající mladík zaskočil otázkou, jaký jsem fanoušek?
„Fanoušek? Já tedy vůbec nejsem fanoušek,“ vysvětlila jsem mu podrážděně.
Teď byl pro změnu zaskočen on. 
„A kam tedy ty lístky chcete?“
Než jsem stačila odseknout, že asi na stadion, napověděl mi za zády stojící znalec, že jde o stadion, o který se dělí Slavie s Bohemians, a tudíž musím sdělit, mezi jaké fandy ty lístky chci. Zažádala jsem tedy o sešívaný koutek a pánovi zdvořile poděkovala.
Nakupovat lístky na fotbal tedy opravdu neumím.  Ale zápas prý se líbil, tak akce splnila účel.Příště ale asi radši  pošlu chlapce do divadla, tam jsem si jistá v kramflecích:-)

4 komentáře:

  1. :-)) tak to jsem na tom úplně stejně: takový fotbalový expert jsme taky :-))) tato oblast mi zůstala zcela utajena a lhostejná-jen šílím, když se Vlk rozhodne sledovat zápas doma- normálně ho pakuju do hospody- nesnáším to pištění a zoufalé výkřiky komentátora. Lístky umím odborně ;-) koupit ledatak do divadla.

    OdpovědětVymazat
  2. no je otázka, zda by synovci šíleli nadšením:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Inu, když se řekne fotbal...mám pupínkovou alergii, a tak vás Jitkomoc obdivuji, že z lásky k bližným dokážete překonat sama sebe a stát frontičku pro ně...pro své oblíbené :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám na to pozitivní názor, zas se člověk něco přiučil a jde spát o něco chytřejší!To by jeden nevěřil, že jít na fotbal je věda... o)))

    OdpovědětVymazat