pátek 19. srpna 2011

Veselá hádanka

Vydávám se, dejme tomu,za prodejce.
Nabízím zboží, které nemám, ale nechám si za něj zaplatit. Co  jsem?
Předpokládám, že většina z vás odpoví, že podvodník, neřku-li zloděj.

Řekla bych ano, máte pravdu.




Ale pak čtu na serveru Prahy 7 Otázky a odpovědi. Podotýkám, že jsem se neptala já, ač k podobným otázkám také inklinuji. Tak jak je to s těmi podvody a zlodějinou?





Z cenzurovaného diskusního fóra radnice zvaného "Otázky a odpovědi"
 Otázka: Prosím o informaci, kolik je vydáno na P.7 rezidenčních parkovacích karet - řekněme ke konci roku 2010 a kolik je parkovacích míst na rezidentních /modrých/ zónách.

Odpověď:
v modré zóně je 7.621 parkovacích stání. Za rok 2010 bylo vydaných 12624 parkovacích karet.
Přeji Vám hezký den......
Poznámka : Z odpovědi  jasně vyplývá, že celkem 5003 občanů Prahy 7, kteří vlastní motorová vozidla a platí za parkovací karty v modrých zónách, vlastně platí za něco, co jim výběrčí vědomě nemůže zajistit. Připočteme-li k tomu také různé zábory v modrých zónách, zjistíme, že se počet parkovacích míst ještě podstatně snižuje. Nejedná se proto prodejem téměř dvojnásobného počtu parkovacích karet než je skutečná parkovací kapacita, o jasný příklad bezdůvodného obohacování?!


To je ale veselá hádanka,že anoJ
taková ze živoza...



5 komentářů:

  1. Řekl bych, že úředníci OV Phy 7 si řekli, že když občana už okrádá stát, tak co by nemohl i OV. Ono se to vsákne. Český člověk si vždy poradí. Třeba bude parkovat na směny a nebo úředníci předpokládali zbudování patrového stání.
    Jinak je to asi opravdu na trestné oznámení. Ale zabýval by se tím někdo?

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na víkend,nechci mít od vsteku pěnu u huby....na volné dny budu slepá, hluchá,nevědomá a blbá....pak se uvidí....Daja,

    OdpovědětVymazat
  3. no zlodějna , ale tdy to nepřekvapí:-)

    OdpovědětVymazat
  4. K předlešlým komentářům, se ještě musí dodat, že vybírání poplatků, za parkování na veřejných prostorech, je nezákonné! Veřejné prostory patří VŠEM, jsou do jisté míry, už financovány z daní obyvatel. Je to asi, jako platit nájem městu, když jste majitelem vlastního bytu. Tento detajl v zákoně, ještě nikdo nezačal uplatňovat!Všichni tušíme proč, boj s úřady, boj marný! Ale, třeba se to jednou změní??? Je vše na nás...

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska je veřejné tak leda WC a bude to čím dál horší. Veřejná věc přece nemůže být ponechána volně k dispozici.

    OdpovědětVymazat