středa 24. srpna 2011

Časy se mění

 Byla jsem tankovat. Protáčela se nejen čísla na stojanu, ale i moje oči. To jsou tedy pálky. A v souvislosti s tím jsem si mimoděk vzpomněla, jak jsme, v mém velmi raném dětském věku, topili doma naftovými kamny. Ještě jsou někde na půdě. Byla jsem děcko, ale pamatuji si na ten veselý oheň, který jsme pozorovali kulatým okýnkem uprostřed kamen. Prý jsou ještě někde na půdě, pravil nikoli Zarathustra, ale maminka. Dneska by šlo o velký luxus. Se svou troškou do mlýna přišli i další, kteří zavzpomínali na benzín za dvě koruny. Jistě, cenové relace byly jiné, nechci tady nostalgicky srovnávat. Ale za dvě koruny na litr bych jezdila snad i do vedlejší trafiky pro novinyJ. Je to podobné jako s telefonem. V mládí jsme stáli frontu před jednou budkou v ulici, dneska se doma povaluje několik mobilů různých velikostí a s takovými funkcemi, že nemusí být ani chytrý telefon, aby byl chytřejší než jáJ. Tak už se těším, až nebudu muset jezdit tankovat a auto bude běžně na nabíječku jako je telefonJ



2 komentáře:

  1. Tak nevím, nejdříve se propagovalo: topte naftou, není drahá.Pak nastala první krize a podbízeli nám soudruzi levný ruský plyn. Přišla propagace zdravého ovzduší, ať žijeme zdravě, topte elektřinou a slibovali, že zlevní! o))) Ovšem zase je vše jinak. Vzhledem, že manažeři dodavatelů energií si žijí na vysoké noze, tak si topíme vším, co má sílu se protáhnout komínem, aby jsme si nemuseli svítit svíčkama. Teď ještě polemika, po Fokušimě, co s atomem?! A kde je princip, cena za barel ropy klesá, klesá cena u pumpy?! Ropa nebyla, za posledních několik let, tak levná. Nabízí se otázka, proč neklesla cena u pumpy? Odpověď, tak rychlý příliv daní z benzínu,do státní pokladny, by byla hloupost brzdit. Zkuste si představit, že by jsme, my spotřebitelé, masově bojkotovali 3 dny benzínky?! Já ano, cena by rychle klesala.

    OdpovědětVymazat
  2. Byť jsem svůj dnešní příspěvek myslela spíš humorně, musím s Vámi do puntíku souhlasít. A do bojkotu já bych šla hned, jenže bychom byly asi sami dvě. Mám pocit, že si celkově necháváme strašně moc líbit a to je smutné. A my odbojníci jsme velká minorita.

    OdpovědětVymazat