středa 7. října 2009

Teplotní rekord

Dneska jsem ráno trochu nedávala pozor při předpovědi počasí. Oblékla jsem se tedy adekvátně dnešnímu datu a venku jsem doslova zalapala po dechu. Takové horko jsem nečekala. Šla jsem jako obvykle pozdě, tudíž na návrat a převlečení nebyl čas. A cesta do práce mi dala hodně za pravdu v tom, že rolák a bundička vskutku nebyly nejvhodnějším oblečením pro dnešní den.
V práci se nám vedle počítače válely erotické časopisy. Drobet jsem se podivila a tiskovinu se zájmem prolistovala. Vedle mých historických magazínů se to vskutku vyjímalo. Až o přestávce jsem se dozvěděla, že to kolegyně zabavila při českém jazyce. Nu, na povinnou četbu pubescenty nenalákáme. Časopisy jsme samozřejmě vrátily, nicméně ve škole se člověk opravdu někdy něco dozví.


Odpoledne jsem mířila na francouzštinu. Rozhodla jsem se na stará kolena se trochu sebevzdělávat. Kolik umíš řečí, tolikrát jsi člověkem. Protože jsem pořád jedním člověkem, chtěla jsem to trochu rozmnožit. Dorazila jsem na poslední chvíli s jazykem na vestě (horko stále nepolevilo) a tam přišla studená sprcha. Nahlásilo se málo zájemců, tudíž kurz se ruší. Škoda. Zůstávám tedy jedním člověkem a k tomu mi zůstala nečekaně volná dvouhodina. Využila jsem ji k nákupům, jak také jinak. A dorazila domů stejně vyčerpaná jako po jazykovém kurzu.

Před domem nám mezitím vyrostla obří skládka. Přistavili totiž velkoobjemový kontejner, což je vždycky neodolatelná výzva pro všechny bezdomovce ze širokého dalekého okolí, aby si z naskládaného odpadu vydolovali nějaké rozvrzané křesílko, stoleček a se svým oblíbeným krabičákem si na ulici vytvořili svůj improvizovaný obývák. Je to vždycky o nervy a modlím se, aby už ten kontejner zmizel a s ním i ti nepřizpůsobiví spoluobčané. Dnes to bylo díky teplému počasí obzvlášť pikantní. Zjevně si tam vybudovali i ložnici.

Byl to prostě den nečekaně teplý den s erotickým nábojem ve vzduchu.



- ráj bezdomomovců

2 komentáře: