středa 26. října 2016

Co dýně?

Množí se u Vás doma dýně a další rekvizity, aby mohl vypuknut Halloween? Dlabete nebo dlabete na celý tento rej? U nás doma tedy spíš ta druhá varianta, byť nějaká dýnička se také najde. Ale spíš se kupí svíčky na následující týden a Dušičky a Svátek zemřelých, chystáme se na procházku po hrobech a mezi hroby. Ale letos prvně trochu nasáváme i tu hallowesnkou náladu, zkoušíme zkusit i něco nového. Nového pro nás, protože jinak je u nás Halloween asi už zabydlený. A k tomu všemu stále pracuji na propagaci nové knihy, tak se s hallowenskými radovánkami asi svezeme. Je to přeci pěkné, přečíst si na Halloween novou knihu.....I u světla z vydlabaných dýní se dá trochu číst. 



6 komentářů:

  1. U nás mají také přednost Dušičky před Halloweenem. Dýně jen na polévku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A že je dýňová polévka pochoutka:-) Krásné dušičkové dny přeji

      Vymazat
  2. I u nás vedou Dušičky a obcházení hrobů. Letos bych ještě ráda zvládla mši konanou k svátku Všech svatých. Ale jednu dýni vždy kvůli dětem dlabeme. A dýňovou polévku mám moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já, to mám, Ali hodně podobné. Tak držím palce, ať tu mši zvládnete. A krásné dušičkové dny přeji

    OdpovědětVymazat
  4. U nás se tedy dlabe, dlabe se doma, u babiček, všude, děti to milují a já se přiznám, že já také. Mimochodem moje máma vzpomíná, že jako dítě dlabaly na vesnici velké řepy a se svíčkou je umísťovali na ploty, prý to bylo krásné, ale nahradily to lampiony a oslava VŘSR :-D Ach ty dějiny. No ale dýně nekupujeme, právě tahle babička nám je pěstuje na zahradě ze semínek loňských dýní-inu žijeme dýněmi celoročně... :-D A svíčky na dušičky zapalujeme také, je brzy tma, tak si svítíme, čím se dá. Jen ty lampiony odmítáme-asi z principu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ta řepa je pro mě novinkou,děkuji za zajímavost. A s těmi lampióny to máme podobně, neřku-li stejně:-) Tak krásný svíčkový čas.
    A díky:-)

    OdpovědětVymazat