čtvrtek 5. listopadu 2009

Vys(m)átá autorka

Dnes mě čekalo autorské čtení. Jinými slovy propagace mé knihy Odnikud nikam  http://www.jitkaneradova.cz/


a také nakladatelství Jalna  http://www.jalna.cz/.

Těšila jsem se na setkání se čtenáři, ale zároveň řešila problém, jak se uvolnit ze školy. Volno ze školy, jak známo, mají pouze žáci, paní ředitelka, někdy uklízečka (protože ta může vyhrožovat svojí nepostradatelností) a to je všechno. Co s tím? Ale zasáhli andělé strážní. Přišla mi pozvánka na krev. Darovat krev chodím už léta a dnes to byl vskutku zásah shůry. Brzy ráno jsem odevzdala půl litru své nulové krve, a pak jsem mohla bez obav vyrazit na setkání se čtenáři. Mám štěstí, že mi po odběru nebývá špatně a tak mohu volný den využít. Vysátá jsme se apaticky přesouvala na své autorské čtení.

Konalo se v Neveklově pod patronátem senátora Karla Šebka. Pan senátor ovšem volal už před polednem, že ho natolik zaměstnává hlasování ve Valdštejnském paláci, že naše neveklovské setkání nestihne. Nahradil ho místostarosta Neveklova, inženýr Slabý, který se pro pódium narodil. Uváděl, moderoval, bavil, to vše s naprostou sebejistotou a přirozeností. Ukázky z knihy četl Pavel Sýkora, promítnut byl film o vystěhování a pak už se mluvilo o knížce. Nutno konstatovat, že jsem zvyklá vystupovat před dětmi. Tady ale bylo dvě stě cizích studentů a krom nich i řada dospělých hostů, lépe řečeno pamětníků. Cítila jsem proto jistou nervozitu, ale publikum ji rychle rozehnalo. Mluvilo se, diskutovalo, vyprávělo, vzpomínalo. Pěkný zážitek. Na závěr jsem poděkovala paní Růženě Chárové, která mi de facto umožnila mezi zdejší obecenstvo proniknout. Dostala jsem květiny a podepsala několik knih. To bylo samozřejmě příjemné, ale víc mě těšil zájem návštěvníků. Viděla jsem, že poslouchají, koupili si knížku, co víc si prostě autor může přát? Jsem spokojena a i bez půl litru krve budu dobře spát. Bylo to pěkné autorské čtení Odnikud nikam v Neveklově (http://www.neveklov.cz/)


6 komentářů:

  1. Tedy já z tebe budu mít deprese- jak někdo dokáže být užitečný...a jiný zas vůbec ;-)

    Jinak gratuluju k další prezentaci knihy- to musí být pro autora velmi příjemné - a taky konstatuji, že jsme stejná krevní skupina ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nu o té užitečnosti bych mohla polemizovat, když vidím Tebe, tak jsem takhle maličká.
    Z knihy mám radost, to bylo úspěšné odpoledne, děkuji.
    A že jsme stejná krevní skupina jsem pochopila už dávno. Že je to i v tomto směru, mě může jen těšit a těší.

    OdpovědětVymazat
  3. hehe, mám ještě jednu zlomyslnou myšlenku :-))
    moje verze nadpisu: "vys(m)átá autorka" :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jenže to já nejsem, bohužel. Ale dobrý nápad,ba skvělý a vtipný.Máš autorská práva nebo lze použít?

    OdpovědětVymazat
  5. Je to tvoje :-) nechť s tebou vkladné "em" udělá divy :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Díky, využiji licence,použiji a budu s napětím očekávat výsledky:-)

    OdpovědětVymazat