čtvrtek 28. ledna 2021

Vysvědčení

 Dnes děti dostávají vysvědčení. Ještě loni by se řeklo, docela obyčejná a běžná záležitost. Ne tak dnes. 

Úvodní věta je vlastně lež. Nic nedostanou. Mohou si někde v Bakalářích přečíst něco, co má očíslovat jejich aktivitu během doby, kterou eufemisticky označujeme distanční vzdělávání. 

Opravdové vysvědčení dostanou jen prvňáčci a druháci, a moc jim ho přeji, byť je pod rouškou toho všeho:-(

Nemohou za odměnu ani do cukrárny ani na celý den do aquaparku. Musí se odebrat domů, kde si  všechno přinesené ze školy  vydezinfikují, aby si to poté mohli prohlédnout i ostatní členové rodiny.  Babičce to pro jistotu jen zatelefonují. Nic víc se jim nenabízí. 

Těm starším ani to. Z monitoru si přečtou ( ti co mají zájem) jak to vidí pedagogický sbor,

 a poté hned skočí do jiného otevřeného okna, aby pokračovali v rozehrané online hře nebo vlastním chatu. 

  Dnešní vysvědčení tedy bude opravdu novum. Nikdo nikdy nic podobného nezažil. 

Ani nevím, jak se k tomu postavit. Těšit se, že jsme ten bizarní půlrok zvládli? Čeká nás další, tedy žádné světlo na konci tunelu.

 Radovat se z toho, že se učíme tak sterilně? Učíme se vůbec? Nebo truchlit nad tím, že se nevidíme, psychika strádá, o vědomostech ani nemluvě?

Nevím. 

Vlastně mohu jen suše konstatovat: "Dnes je  den, kdy se rozdává pololetní vysvědčeni."

Pokud jste to zaregistrovali nebo se vás to nějak týká, jak to vidíte vy?





4 komentáře:

  1. Jitko, Šíma v první třídě, takže vysvědčení se vším všudy. Mám skvělého pana učitele, takže přidal každému žákovi i slovní hodnocení :-) Já pana učitele včera potkala cestou do družiny, prohodili jsme několik vět, napsal ještě všem rodičům email. Doma jsme vytáhli všichni svá vysvědčení z první třídy, zavzpomínali, babičce poslali kopie přes sociální sítě, i telefon proběhl a odměny. Nová hra Monopoly hned vyzkoušena, projížďka na kole i v dešti,...dnes vstávání po 8h. / kromě pracující maminky v 5h. :-o/ , víkend před námi . Dcera ve druháku na odborném učilišti, známky on -line, to už je zase jiné,....ale myslím že stále se máme moc dobře ! Pěkný prázdninový den i víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, děkuji za reakci i za inspiraci. A je moc super, že máte skvělého učitele, je to hodně důležité pro děti.
      Také se snažím psát hodnocení, u těch starších je to ale trochu jiné, to máte pravdu. Moc super nápad s tím, že si doma prohlédneme vysvědčení všech. Také vyzkoušíme:-) Díky a hezký víkend.

      Vymazat
  2. Žijeme v cizím čase, téměř nám nezbývá nic co můžeme plánovat, posuzovat,aktivovat. Perfektní Honzové za pecí. Dělám vše pro to, abych se tím Honzou nestala, někdy je to dřina ...😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dřina, stále větší a větší:-) Tak vytrvejme:-)

      Vymazat