sobota 9. ledna 2021

Lyžování

 Lyžování se také stalo zakázaným sportem. Pohyb, který by mohl pomáhat v posilování imunity, je již rok vytrvale zakazován. Nesmí se proto ani lyžovat. 

Je zima, leden, napadl sníh, lidé jsou zavřeni doma. Čísla nemocných sice rostou neustálému zavírání navzdory, ale to nikoho nezajímá. Zakazuje se přeci tak snadno. 

A tak nastává ona paradoxní situace, že navzdory zákazu pohybu, jsou hory plné. Neřku-li narvané. 

Zákazy už velké množství lidí nerespektuje. Otázka je, zda se tomu lze divit, zda s tím souznít či naopak, mravokárně zvedat prst a poukazovat na to, že neposlouchají. 

Asi není těžké poznat, že já bez výhradně souzním. Vnímám zákaz lyžování, respektive možnosti lyžování, protože jezdit dolů vlastně můžete, jen nahoru pak musíte po svých, jako jeden z dalších nesmyslů. Jako nedomyšlený zákaz, v neposlední řadě likvidační pro horaly.

 Jenže tento blud ohledně zákazu pohybu jde celou západní Evropou. Nevím, jestli všude tak brutálně a nesmyslně, ale zdá se mi, že ano. Asi ani v Rakousku či v Německu si letos nezalyžujete, o Itálii ani nemluvě. 

Zajímalo by mě, zda i tam lidé sáňkují na sjezdovkách či nechávají rozbité plastové boby tam, kde se zrovna rozpůlí ( většinou jde o nekvalitní čínské zboží, které se rozpůlí přibližně po třech jízdách z kopce. Sjezdovku pak zvládne sotva jednou). 

Zdá se, že ne. Tamější lidé patrně s vládou souzní, rozumí tomu, proč to dělají, a více méně to respektují. Nebo možná na dodržování někdo dohlíží.:.? 

Ne tak u nás. Vládě už nemůže věřit nikdo, kde je při smyslech. Ona se o to ale také ani nesnaží. Nekomunikuje, její rozhodnutí jsou nesmyslná, protiřečící si, chaotická, likvidační ( přičemž oni sami jedou stále na plný plat i s náhradami.) 

Navíc zmateně vlastně nevyžadují dodržování toho, co nesmyslně přikázali. Tedy většinou. Ostatně, oni samotní to moc nedodržují...

 Takže v kostce, k tomu lyžování. Nejprve deklarovali, že hory budou moci fungovat, pak jim povolili činnost pár dní před Vánoci,

 a poté je nemilosrdně zavřeli. A draze upravené sjezdovky ať si hlídají sami, mohou si na to třeba najmout agenturu. Za vlastní, samozřejmě. 

  A na horách je pořád narváno. Sjezdovky plné. Jen to nikdo neorganizuje, ani nekoordinuje, ba ani nehlídá... 

A nikdo z vlády s lidmi srozumitelně nekomunikuje....Dělání mrtvého brouka, respektive nyní mrtvého psa, jim jde bezkonkurečně nejlíp.

A pak se mediálně okázale diví, proč ti lidé na ty hory jedou? Vždyť jsme jim to zakázali....

Že se z amatérského sportování a pohybu pro radost a pro zdraví stane ilegální činnost, to by mě nikdy věru ani ve snu nenapadlo...

Žádné komentáře:

Okomentovat