pátek 11. listopadu 2022

Na voru

Na voru ve Stromovce jsme si zaplavali po delším čase. Vor prostě před nedávnem zmizel. Někdo ho buď ukradl nebo jen vandalsky zničil, to nevím. Hodně se povídá, že ho někdo šlohnul. Proč a k čemu to je mi záhadou. Dětem se to dost špatně vysvětlovalo, je to oblíbená atrakce ve Stromovce. Ono nebývalo nic moc, když ho opilci schválně nepřivázali a nechali uprostřed rybníka. Nebo když ho poničili, jen tak, pro zábavu. A pak ho šlohli. 
Teď je tu nový. Pevně věřím, že vydrží, i když jeden dneska neví...
Znovu jsme si tady zajeli na ostrov, jen cesta tam a už se tvořila fronta dalších zájemců, takže žádná dlouhá vyjížďka se nekonala. I tak, je dobře, že je vor zpátky a věci jsou tak, jak mají být:-)






Den válečných veteránů jsme dnes chtěli připomenout fotkou s vlčím mákem, ale nikde jsme na ně nenarazili a nesehnali jsme ho. Škoda, byli jsme připraveni nakupovat a podpořit Paměť národa, která z jejich prodeje financuje něco ze své bohaté činnosti. Ale nesehnali jsme je, nemáme fotku a tak jen klasická připomínka historického výročí. Dnes je Den válečných veteránů. 11.11. v 11 hodin bylo podepsáno příměří, které zastavilo první světovou válku. V 11 hodin 11 minut a 11 vteřin se také otevírá svatomartinské víno. Je svátek svatého Martina. 
A v 11 hodin 11 minut také začíná německý karneval. To je ale dneska den:-). 
A to ani nemusíme jezdit na voru...

 

Žádné komentáře:

Okomentovat