středa 9. listopadu 2022

Mammut

 Vyrazili jsme si zasportovat. Do lezeckého Mammuta v Holešovicích, který je vyhlášeným lezeckým centrem, mohl i Tobiáš, což nás mile překvapilo. 

Na rozdíl od  nejbližšího okolí tohoto lezeckého kultovního místa, to mě spíš rozladilo, neřku-li vyděsilo Tak odporné okolí, neupravené, plné holubího trusu, neupravovaných cest, strašidelných zákoutí..., to už jsem dlouho neviděla.

 My tam šli ve dne, a ve třech. 

Sama bych tam po setmění rozhodně nešla a pustit tam dítě bych se neodvážila. Přesto tam hodně dětí chodí trávit svůj čas. Předpokládám, že dopoledne, protože po setmění bych to viděla spíš na sebevraždu..

 Uvnitř je to fajn, ale dostat se tam, to je anabáze jen pro silné povahy a žaludky. No, to ale nezměníme, takže jen konstatuji, že je to nejen hnusné, ale i nedůstojné. 

Lezení ale bylo dobré, Tobiáš nás napjatě sledoval, nechápal asi, proč se mu vzdalujeme do takové výšky. Lidé zde jsou příjemní, ochotní. Lézt se dá na různých úrovních či výškách. Zhoupnout se hezky uvolněně dolů je pak asi úplně nejlepší. Takový za odměnu. Když tedy máte dobrý jištění. 

 Celý to ale bylo velmi důkladné protažení. Na Dračí zub to asi není, ale jako zážitek dobrý:-)









2 komentáře:

  1. Lezarts

    K 31.12.2022 horolezecké centrum Mamut končí, není to z důvodů oteplování planety 😁, ale majitel bude bourat a stavět bytový komplex.
    Tak to je “konec Mamutů v Čechách”😉

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem nevěděla, děkuji za informaci. A vnímám to jako smutný, je to škoda, radši bych viděla kultivaci okolí a Mammut zachován. Nu, ne každá změna je k lepšímu:-(

    OdpovědětVymazat