sobota 22. ledna 2022

Jak omikron dorazil české školství

 Možná ale spíš český úředník, protože dej někomu funkci a vymyslí lejstro. V případě současné hysterie kolem omikronu to platí dvojnásob. Nová nařízení od počátku tohoto týdne dokázala zlikvidovat naši výuku během dvou dní. Jedno, zda nosíte roušku či jste očkovaní, jedno pozitivně testované dítě ( záměrně zdůrazňuji testované, protože těch opravdu nemocných bylo minimum, či spíše žádný) poslalo do karantény celou třídu, další tři pak zbytek školy. 

Než jsem ve středu došla z kabinetu do třídy, byly děti pryč. Přišla totiž sms zpráva z hygieny. 

Těm dalším přišla ve čtvrtek, všichni měli karanténu do soboty, protože v pondělí se s někým potkali.  

Nijak nekomentuji to, že do čtvrtka tedy v klidu chodili, děsí mě to, jak není obrany. Jedna karanténa za druhou, není se jak bránit. A zabránit šíření nemoci to zas tak nepomáhá. Mnoho dětí bylo doma a nikdo doma se od nich nenakazil, v karanténě uvízlo mraky zdravých dětí. Proti nařízení jim nepomůže ani negativní pcr test, prostě karanténa a basta. Do školy nesmí. 

Třeba ale na hory jo, tam je to v pohodě, ukážou certifikát a hurá na sjezdovku. 

A školy učí online, hybridně nebo vůbec, neb nyní dostaly deset dnů ředitelského volna, protože nejlepší je to hodit na ředitele, ať tu školu zavře on. A když nemůže, ať učí uklízečky či kuchařky, doporučuje ministerstvo!!!!!

Nůžky ve vzdělání se tedy rozšiřují čím dál víc. Někde se prostě do školy nechodí vůbec, protože to prostě nejde. Všichni jsou nemocní. 

Ale není na vině vždy jen fiktivní možná nákaza nebo skutečná nemoc, kterou nechci nijak zpochybňovat. Co chci zpochybňovat, je přístup úřadů k řešení. 

Domluva s hygienou strašná, většinu práce za ní dělají školy ( pokud mají jinde jinou zkušenost, tak se tamějším hygienikům omlouvám, ale žádné takové neznám.) 

Nařízení z vlády šílená, jeden nesmysl za druhým. Jako by ani nebyly volby:-(

Děti před karanténou nezachrání nic, ani testy ani očkování. Učitele prý někdy fakt, že učí v respirátoru, což sice není příkaz, ale když ho nesplníte, nemáte šanci vyhnout se karanténě. Takový buď Kocourkov. Nebo spíš vydírání a nátlak.

 Nějaké očkování nikoho najednou nezajímá. Zároveň ale jedním dechem chtějí přesvědčit neočkované, aby se dali očkovat. To je ale jiná otázka. 

Dneska jsem se jen pozastavila nad tím, že navzdory  proklamacím o tom, jak je školství prioritou, zabíjí se tady vzdělání, školství a mladá generace v přímém přenosu. Tedy lépe by bylo napsat lživým proklamacím. 

Prý to nařizují v rámci ochrany před omikronem. 

Nu, každý zločin se musí vždycky nějak krasomluvně omluvit. 

Je mi z toho dost smutno. Či spíš, cítím šílenou frustraci, zmar a beznaděj. Můj optimismus se asi ocitl v trvalé karanténě. Nebo spíš v izolaci.

Obrázek z webu Ctidoma.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat