neděle 23. ledna 2022

Dárce

 Další z knih pro děti, která neurazí ani dospělé. Při nákupu knih pro školní knihovnu jsem si se zájmem přečetla tento příběh, někým přezdívaný Orwell pro děti. Je to taková dystopie psaná z pohledu dítěte, ale má co dát i dospělým. Hezky se to čte, nutí k zamyšlení. A debata s dětmi na dané téma pak naprosto úžasná. Rozhodně doporučuji pro vnímavé a přemýšlivé děti. Co chtějí nejen číst, ale i hledat paralely, vnímat historii i současnost...                                  

                                       

A ještě - to už asi víc pro pražské čtenáře. Knihu lze samozřejmě koupit asi všude. Já ji ovšem koupila v knihkupectví 2veverky v Holešovicích. Dostane se vám tam nejen vlídného přijetí, ale hlavně fundovaného výkladu o knihách, umí vám tam poradit, znají autory i knihy, prostě je to opravdové knihkupectví. Neprodávají tam knihy jako housky na krámě jako někde, kde se bojíte zeptat na cokoli, protože ke knihám přistupují stylem, hodinky jako holinky, oboje se natahuje. Tak to u 2 veverek není, to je opravdová prodejna knih, takže pokud půjdete Holešovicemi, nebojte se zaskočit na opravdový a poučený pokec o knihách:-)



2 komentáře:

  1. děkuji za tip, chci knihu koupit pro 12letého vnuka,ktery je velký čtenář,snad se trefím

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, troufám si tvrdit, že ano. Zatím jsem měla od dětí tohoto věku jen dobrou zpětnou vazbu, tak by vnuk snad měl být spokojen. Držím palce:-)

    OdpovědětVymazat