pátek 1. dubna 2022

Duben

 Duben je podobně jako květen známý pod dvěma názvy, duben i apríl, byť v našich podmínkách je apríl většinou chápán jako první den celého měsíce. Den plný žertů a vtipů, den, kdy nevíte, zda někomu skočíte na lep. Některé kousky jsou natolik sofistikované, že lze jen s obtížemi rozlišit, co je pravda a nad čím lze pobaveně mávnout rukou. 

Prapočátek to snad má v novinářském právu ten den vypouštět kachny, který dnes ale mnohem častěji říkáme hoaxy. Tento druh žertování ale dnes už přerostl spíš ve společenský problém, kdy hoaxy nejsou vtípky, ale cílené dezinformace, takže vtipný apríl už máme vlastně pořád. Zůstává tedy humor na úrovni přátel a rodiny. 

Jistě někdo v dětství zaznamenal, kdy ho zlomyslní strýci poslali vyřídit zprávu po „malém teleti.“ 

Když jsme jako zrušili kolegyni lístky na divadelní představení Idiot, rozčilovala se jen do okamžiku, než zazněl důvod, proč nemají přijít. Idiotů je tady už dost. Tehdy pochopila.

Mohu sebevědomě dětem slíbit, že si před ně stoupnu nahá. Stoprocentně si tak získám uvadající pozornost. Někdo zbystří, protože ho to zaujme, někdo se vyděsí, to snad nemyslí vážně, někdo si klepe na čelo, někomu se dělá nevolno, jiný cítí určité napětí ( no, to si asi fandím:-)), další pomalu volají Policii. A pak klasicky předstoupím před třídu s písmenem H v ruce, položím ho na zem a stoupnu si na Há. 

"Ta je trapná," zní z lavic a zase upadají do své ospalé letargie. Nu, na apríla je vše povoleno.  

Dnešní doba sama o sobě tedy moc humorná není, tak hledejme smích a vtip ve svém okolí, co nejvíc a v co největší kvalitě. Tedy myslím na humor laskavý a vlídný. 

Protože toho černého je kolem víc než dost:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat