sobota 29. dubna 2023

Když se bourá most

 V Holešovicích se mění tvář pražské čtvrti. Most, který tu stál od devatenáctého století, byl demontován a přesunut do Technického muzea. Mnoho lidí ze sedmičky tato událost zaujala. Šlo to skoro jako po másle. Demontáž, odvoz, zprovoznění....

Místo najednou vypadá úplně jinak, cizí a nový prostor.  Bude tady nádraží. U Výstaviště?!

Prý se do Stromovky místo úzké jednokolejky, nenápadně vrostlé do parku, položí moderní dvoukolejná trať s cílem letiště. A z druhé strany Kladno.  Desítky vlaků denně....

Vizualizace na obrázcích vypadá jako záběr odněkud z Londýna či Yorku. Tedy velké, líbivé, moderní, hlučné, univerzální. 

Klid Stromovky je minulostí. Lituji zdejší veverky:-(. 

A také trochu místní obyvatele, kterým sbíjejí a bourají pod okny, od samého božího rána, sedm dní v týdnu. 

Ale prý jim to nevadí, zvykli si. Mluvila jsem ovšem jen se dvěma, takže nevím, zda je to věrohodný vzorek. Sama bych totiž nebyla nadšena sbíjecím kladivem pod okny v neděli ráno. Ani jindy tedy, ale v neděli, či vůbec o víkendu, je to obzvlášť šílený. 

Nu, uvidíme, jaké to tu časem bude. Zatím je to jiný svět, zdá se mi bez toho mostu takové světlejší a rozlehlejší, víc prostoru  je na Dukelských hrdinů. 

Teď nás tady čeká Svět knihy, za rok už na něj třeba pojedeme vlakem. Na nádraží Výstaviště vystoupíme a pak, s knihou, rovnou na letiště:-)

Zatím se ale jen bourá most.... A je to atrakce pro místní zvědavce:-)
















Žádné komentáře:

Okomentovat