pátek 13. května 2022

Noc filmožroutů

 Proběhla sice již minulý pátek, ale to nic nemění na její zábavnosti a kupodivu, i potřebnosti. Jde o letitý zvyk v naší škole, děti si zorganizují filmovou přehlídku a celou noc pak sledují společně filmy. Mohou si vybírat, přecházet z "kinosálu" do "kinosálu". pojídat popcorn a diskutovat o filmech. Kdo vydrží, nespí celou noc. Já tedy vytuhla v půl čtvrté, ale byli tací hrdinové, co fakt nespali. 

Bylo to letos víc o diskusi a tmelení se mezi sebou. Posedávali v hloučcích na chodbách a povídali si. Pravda, spíš o sobě a vztazích než o filmech, ale bylo to asi právě to, co potřebovali. 

Někteří na filmy koukali vytrvale, jiní si vyběhli ven zahrát fotbal nebo pink ponk nebo jen tak, posedět a pohovořit na lavičce. Vše v areálu školy a tentokrát i naprosto bez komplikací s okolním obyvatelstvem, které na nás rádo během podobných aktivit volá Policii. Prý rušíme noční klid. 

Abych nebyla na obyvatele okolních domů nespravedlivá, nejsou to všichni. Máme tam jednu "fanynku", které zjevně vadíme apriori. Volá Policii kvůli parkování učitelů, kvůli hluku dětí či dokonce kvůli tomu, že děti o polední pauze- cituji: obsadily lavičku v parku a ona si neměla kam sednout!

Nu, nezávidím Policii, že na každé takové udání musí vyjet, jelikož většinou je to bezpředmětné. Jednou za ty roky fakt děti šíleně hlučely, ( bylo to dva dny před prázdninami), jednou opravdu učitelka neparkovala v předepsané pětimetrové vzdálenosti od přechodu. Ve všech ostatních případech to byl zbytečný výjezd Policie. 

Tentokrát byla naše favoritka asi už na víkendu nebo unavená, neboť nikdo si na nás nestěžoval ani nevolal Policii proto, že si skupina děti povídá na pozemku školy.  A opravdu si povídaly, v klidu a pohodě. Asi také potřebují být víc spolu, jen tak si poklábosit. 

Je také hezké vidět, jak děti jásavě běží do školy, užívají si to tady a ráno je dost obtížné poslat je pryč. Ještě by tu byly:-)

Takže suma sumárum, zhlédli mnoho filmu, prokecali celou noc, užili si netradiční školu. Dva roky to kvůli covidu nebylo možné. Letos se to vrátilo. takže Filmožrouti 2022 jsou pryč, ať žijí Filmožrouti 2023.


Žádné komentáře:

Okomentovat