pátek 23. dubna 2021

Vi-rus

 Podle aktuálního vtípku na sociálních sítích lze konstatovat, že ve zpravodajství virus vystřídal Rus. V čem my, Češi, asi patrně vynikáme, je rychlost, s jakou si z nastalé politické situace umíme tropit posměch, vymýšlet vtípky a slovní hříčky. 

To tedy ano. 

A ti , co občas sledují televizní zpravodajství, tomu určitě musí dát za pravdu. V poslední době nebylo možné otevřít televizi, aby tam nebyl virus ve všech podobách. A nyní je tam tedy Rus. 

Navzdory napjaté situaci musím konstatovat, že je to vlastně docela osvěžující, byť to zní dost divně. Ale je to tak. Česká televize byla už totálně únavná a vyčerpávající tím, jak celou situaci pitvala ze všech možných i nemožných stran. Prostě virus, kam se podíváš. Vrcholem bylo nedělní Kalendárium s věčnou Saskií Burešovou, která, sama ve studiu, otestovaná, možná i očkovaná, to nevím, ale mohla by. A takto sama tam hovoří s rouškou na obličeji....Prostě, virus kam se podíváš:-)

Tak alespoň nyní, patrně jen na čas, ale každá chvíle je dobrá, se mluví o Rusku. 

Po pravdě, moc tomu nerozumím, proč nyní a takhle? Není to proto, aby se zastřel jiný problém? Však už také vznikla slovní hříčka, že je to celé takové "Vrběti psem." 

Přemýšlím, co za tím vším je. A i kdyby to bylo přesně tak, jak nám politici skrze média předkládají, že jde jen o útok na zboží, že všechno odhalili a vyšetřili, že ty Rusy všechny vypoví, pak i to je ve finále šíleně bizardní. Třeba jen v tom faktu, že vyhoštění ruských diplomatů organizuje proruská vláda vedená někdejším agentem StB?!

 A proruský prezident stále mlčí.

No nežijeme my v turbulentní době, plné ironie...

Žádné komentáře:

Okomentovat