středa 17. srpna 2022

Zaplavu si

"Asi si půjdu zaplavat, když je takové vedlo,"
 dumá Tobiáš nad bazénem a jistě tam skočí. Není úplně fanatický milovník vody, ale v teplu, no ve vedru, které tady panuje, si rád zaplave. 
Také jsem plavala ráda, leč v poslední době mi v tom brání opakované návraty zánětu zvukovodů. Jakmile se voda dostane do ucha, minimálně na týden ohluchnu. 
Ona i sprcha to někdy způsobí, takže se tím pádem život stává komplikovanější. 
A stejně komplikované je objevit i adekvátní lékařskou péči. Většinou se ani moc nenamáhají ani vyslechnout, natož prohlédnout. )
"Jo, jo," pokývne  mudr. hlavou, "to je z plavání," přijmou automaticky moji domnělou diagnózu, napíšou nějaký kapky, které na čas uleví, ale opravdu jen na čas a víc se se mnou nebaví. 
A pak ale zjistím, jak si tu péči vykazují. Pojišťovna mi posílá přehledy, tak někdy zírám. Kupříkladu telefonický dialog je tam veden jako náročné vyšetření v ceně několika set korun. Stejně jako, když jsem si jela vyzvednout špunty do uší, které by měly zabránit vniknutí vody do uší. Jen jsem je převzala. Přesto je to vedeno jako foniatrické vyšetření. Toho jsem se ostatně dosud dobrala pouze jednou, kdysi dávno. S bolestmi v uchu mi ho nikdo neudělal, leč vykázané bylo již několikrát.....
Já to ve finále s nimi nějak vykomunikuji. Nenechám si to (zatím) líbit, zejména i proto, že diagnostika zvednutím očí od počítače a suchým konstatováním ala vesnička má středisková, 
"to mám taky,"
 mě docela irituje. 
Ale kdybych neměla možnost nahlédnout do evidence, tak ani nevím, jaká vyšetření jsem prodělala a za jaká jsem ze svého pojištění vlastně zaplatila. Navzdory tomu, že se nic takového nestalo. 
Trochu mě to mrzí, protože doktorům fandím a fešný lékař v bílém plášti je pro mě už  roky takřka vzor mužnosti:-).
 Nicméně, v reálu se s kvalitní péčí moc nepotkávám. A to ji zatím úplně akutně nepotřebuji. Až nastane i tento okamžik, to asi abych to rovnu zabalila. Nebo vyrazila do Pelhřimova okouknout krematorium...

  Zatím jen nechodím do bazénu, což je to jediné, co mi vlastně i poradil doktor na moje bolavé uši. On tedy mluvil i o variantě, abych se radši ani nesprchovala, ale tento lékařský předpis zatím hodlám porušovat. 


 

1 komentář:

  1. Před lety jsem měl jako vedoucí dětského tábora úraz, na základě telefonického hovoru pro mě přiletěl vrtulník. Zjistili drobné poranění hlavy, stačí zašít... ale šití... bohužel, nemáme s sebou...

    OdpovědětVymazat