pondělí 29. srpna 2022

Tobiáš v zoo

 Tobiáš je v zoo již zkušeným návštěvníkem, přesto si vždycky myslím, že je to pro něj náročné, tolik pachů a nových vjemů...

Nicméně, je spořádaný návštěvník a všechno to zvládá. Jen čekat před pavilónem se mu moc nechce, trochu kvílí, takže dovnitř chodíme na etapy, aby s ním vždycky někdo byl:-).

  Asi nemá takové pocity jako já, když lituji kupříkladu dravce, kteří jsou v kleci a nemohou pořádně létat, tygry, co chodí pořád dokola a nemohou volně běhat atd. Nejvíc  je mi vždycky líto ledního medvěda, ale toho jsme ale letos neviděli, takže bylo o lítostivou chvilku méně.

   Zato jsme viděli spoustu mláďat, už povyrostlých, ale pořád hravých a veselých. Nejvíc nás samozřejmě bavily surikaty, ty se snad na návštěvníky i těší. 

Tobiáše zaujal pes pralesní, jakoby vycítil příbuzného, u jeho klece tedy dost zvědavě postával a nechtěl pryč. 

Orangutani nás přehlíželi, v klidu se pohupovali v síti a nějací návštěvníci jim byli ukradení.

    Asi díky chladnějšímu počasí byla zvířata v klidu, dost venku, a tak jsme některá viděli i v takové blízkosti, že to byl zážitek i pro mě. 

Prochodili jsme tam celé odpoledne, máme zoo rádi, navzdory tomu, že pořád nevím, co si obecně o zoo myslet. Zda se tam ta zvířata nenudí, neřku-li netrápí....?

Asi ne, byť na jejich místě bych  být nechtěla. 

Ale zachraňují  druhy, co jim hrozí vyhynutí, to je velké plus . Snaží se, aby měli velký výběh a hezké prostředí, další plus. 

Takže dnes žádné filosofování, spíš jen taková vzpomínka na hezký den v zologajdě.

O cenách nemluvím, když už jsme se jednou rozhodli tam jít, je to jedno... 

Ale byl by za to minimálně jeden kvartál elektřiny:-)































Žádné komentáře:

Okomentovat