pondělí 15. února 2021

To lze?

 Je epidemie a je nám těžko. Kvůli čínskému viru už rok nežijeme normálně. 

Krize ovšem také odhaluje charaktery. Takže pokud jsme si až do včerejška,  místy dost naivně, namlouvali, že navzdory všemu žijeme v nějaké formě demokratické společnosti, tak po víkendu si to už asi moc myslet nelze? 

Nebo pokud ano, pak bych potřebovala, aby mi někdo vysvětlil

 ( a asi pěkně polopatě) k čemu tedy máme Poslaneckou sněmovnu? Proč máme nějakou Ústavu, když si z ní každý dělá trhací kalendář?! 

( a to to definuji velmi slušně). 

  Fakt nechápu, kde se najednou vzal tak silný hlas hejtmanů, že převálcuje rozhodnutí Sněmovny. Notabene hlavně těch hejtmanů, co jsou z opozičních stran? Tak jedna opozice to zablokuje ve Sněmovně, aby ta samá parta pomohla pravidla obejít a udělat stejně to, co velký guru chce?

   Žijeme tedy v pěkné cochcárně. 

Ve školství jsme zvyklí, tam nás na to pravidelně a intenzivně trénuje naše ministerstvo, které mění pravidla, jak je napadne. Třeba jejich poslední majstrštyk byl ten, že maturantům po vydání pololetního vysvědčení sdělilo, že šmytec, že právě tímto vysvědčením ukončili svoje středoškolské studium. A kdo ho nemá, nejde k maturitě.

 A kdo ho má, už se od teď jen připravuje na maturitu, která ale třeba ani nebude, to u našeho ministerstva člověk nikdy neví, kdy zase změní pravidla. 

To ale nikdo moc neřeší, ono totiž navzdory populistickým výkřikům všech, jak moc chtějí dostat děti do škol, na školství politikům houby záleží. Tam jsou jiné priority. 

Asi i proto se už veřejně kašle na Ústavu a Sněmovnu. A za potlesku davů si prostě nastolujeme oficiální cochcárnu. Pořád se zdráhám napsat diktaturu, ale dost se to tomu podobá.... 

I tak by mě pořád zajímalo, proč tedy tu Sněmovnu máme? Nebo jak je to vůbec možné? 

Nebo bych ráda vysvětlení toho, že Němci ( kterým asi pěkně lezeme na nervy) žádný nouzový stav dosud neměli a pořád jsou na tom lépe než my? Jak to? 

Asi mi na moje otázky nikdo uspokojivě neodpoví. Jsou to takové klasicky řečnické otázky, na které se dneska už vlastně ani nikdo neptá, je to asi lepší...

A neptá se ani na to, proč  se tak velkoryse plýtvá časem, týden, dva, měsíc. (Děti pořád zavřené, jim ten čas utíká jinak, ale to není na pořadu dne, prostě se tak hází týden sem, týden tam... )

a přitom se za předchozích měsíců nic nezměnilo, žádný pandemický zákon nikdo nevypracoval, řešení nenavrhnul!!

A teď si někdo jako myslí, (třeba nějaký opoziční hejtman) že ho za dva týdny někdo - třeba nějaký soudruh- aktivně vypracuje? 

No, nechápu to....

Je epidemie a je nám těžko. A nemůže za to zdaleka jen epidemie, kterou naši zákonodárci úspěšně přiživují. Bohužel...

Kvůli čínskému viru v kombinaci s naší "elitou" asi ještě dlouho normálně žít nebudeme...

3 komentáře:

  1. Je to stále zoufalejší jednání od lidí, kteří by měli být příkladem☹️

    OdpovědětVymazat
  2. Já jen stojí a koukám s otevřenými ústy. Naprosto tomu nerozumím, nechápu, nestačím se divit. A chce se mi brečet...

    OdpovědětVymazat
  3. Vyslovení nedůvěry vládě bez hlasování o nedůvěře vládě. Bez strategie do příštích dnů. Bez pravidel, jak zvolit novou vládu. Tato země má jeden velký problém. Nebudu jmenovat... jsem slušnej. :-/

    OdpovědětVymazat